Cobb salat med pulled chicken

Skøn sommerlig salat….

Min absolutte favorit blandt salater, er den amerikanske cobb salat, der efterhånden findes i et utal af variationer mere eller mindre tro mod den originale opskrift.

Denne er næsten tro mod den originale for der er både kylling, bacon, æg, tomater og avocado i, resten er min måde at lave den på og det kan variere fra gang til gang alt efter hvad der lige ligger i køleskabet.

Cobb salat med pulled chicken

Vær den første til at vurdere!
En skøn fyldig salat med sprød bacon, pulled chicken (eller stegt kyllingebryst), avocado og en cremet esdragondressing – så er der sommermad!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stk. mellemstort romainesalat – riv i mundrette stykker
  • 2 håndfulde pulled chicken eller et stegt kyllingebryst skåret i skiver
  • 1 håndfuld små tomater – delt i halve eller kvarte
  • 1 stk stor moden avocado – skåret i fine skiver
  • ½ pose aspargesbroccoli- sauteret (Alternativt: Alm broccoli delt i små buketter)
  • 4 stk æg – hårdkogte
  • 1 pakke god bacon – sprødstegt
  • 1 håndfuld radiser – skåret i tynde skiver
  • 1 håndfuld Knas som topping: balsamicoristede græskarkerner (Find opskriften her på bloggen)
  • 1 dl esdragondressing (Find opskriften her på bloggen)

Instruktioner

  • Kog æggene smilene eller hårde som du ønsker, pil dem og del dem i halve
  • Steg bacon sprødt og gyldent.
  • Tag bacon af panden og læg det på et stykke køkkenrulle
  • I resten af baconfedtet sauteres aspargesbroccoli eller broccolibuketterne
  • Anret evt. som anvist og dryp dressing og balsamicoristede græskarkerner henover
  • Server med ekstra dressing og knas så alle selv kan forsyne sig
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Skal det være helt rigtigt, skal der væres blå ost i en cobb-salat og derfor serveres den ofte med en dressing baseret på netop blåskimmel, men jeg foretrækker min egen esdragondressing, der passer perfekt til kyllingen.

Knas på toppen:

Der skal i mine salater helst være et eller andet knas enten i form af nødder eller kerner, der gerne må smage af lidt ekstra.

Derfor har jeg altid nogle glas med forskellige nødder og kerner, der både kan bruges som spændende toppings på salaterne og som snack til lækkersultne gæster.

Lige nu er vores favoritter chilimandler og tamariristede mandler  og så de evigt gyldige ristede græskarkerner, jeg ofte lige rister i lidt mørk balsamico.

I dagens salat, er der anvendt balsamicoristede græskarkerner som topping, men chilimandler havde også været super lækre.

Dressing, dressing, dressing….

Hvilken dressing passer til hvilke salater…? Godt spørgsmål og mit bedste svar må være, at det er et spørgsmål om smag og behag.

Jeg er vild med min egen hjemmelavede esdragondressing eller min dressing med rosmarin og honningdijon, mens min mand helst spiser salaten med en tyk, nærmest tjæreagtig balsamico.

Skal jeg give et mere præcist svar, ville jeg vælge lyse dressings til lyst kød og mere mørke dressings til mørkt kød og kål-salater – men igen, vælg den dressing du holder af. Det må være det altafgørende.

Anretning:

Anret salaten på et stort fladt fad, hvor du starter med en bund af dit foretrukne salat. Jeg bruger som hovedregel romainesalat, men andre typer kan sagtens bruges. Fordel derefter de øvrige ingredienser ovenpå og meget gerne i små grupper, så salaten tager sig lækker og indbydende ud. Afslut med at dryppe lidt dressing henover salaten og top gerne med lidt spændende knas.

Server resten af dressingen i en skål ved siden af sammen med lidt ekstra spændende topping, så alle selv kan forsyne sig.

Velbekomme

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments