Curry med sød kartoffel og røde linser

En curry med masser af skønne krydderier….

Genvej til kødfrie dage…

Vi ved det godt. Vi skal skære (meget) ned på indtagelsen af kød, men for rigtig mange er det lettere sagt end gjort.

Hos os er vi meget glade for plantemad, som vi kalder det. Vi er på ingen måde frelste og hysteriske og spiser også meget gerne fisk, kylling og store saftige bøffer. Vi har bare sat forbruget drastisk ned ud fra devisen: Hellere lidt, men godt!

Er du eller dele af dine familie skeptiske overfor indførelsen af kødfrie dage, er en vegetarisk curry end genial måde til at indfri kødfrie dage. De er så lækre og fulde af smag og fylde, at ingen vil savne kødet.

Går det bare slet ikke med en ren vegetarisk curry, kan du altid lave den med et kyllingebryst eller to, skåret i tern og svitset godt. Du kan enten servere kyllingen som et tilbehør eller tilsætte den lige inden servering, så den blir en del af retten. Men igen: Det er hverken nødvendigt i forhold til smag eller mæthed.

Valg af tilbehør…

Til en curry er der flere muligheder inden for tilbehør, men ofte serveres den med kogte ris eller fladbrød – eller begge dele.

Vil du gerne skære ned på kulhydraterne, kan du sagtens servere en stor blandet salat i stedet for ris og brød.

Sprøde kikærter er et absolut must og de er super lette at lave og du kan selv spice dem op og ned alt efter, hvor hot i kan li dem. Du finder min opskrift ved at klikke på linket her. Du kan lave dem fra kikærter på dåse/brik, så du slipper for at udbløde og koge dem – det er da nemt!

Meal-prep og Buddha-bowl

Når jeg laver curry eller gryderetter, laver jeg som hovedregel mindst en dobbeltpoortion. Resterne afkøles og fryses ned i portionsanretninger. Så er der nem og sund aftensmad de dage, hvor det gerne må gå lidt hurtigt. Det har ofte reddet os fra burger-fællen.

Et varmt fladbrød med et skefuld curry, friske krydderurter og måske lidt friskrevet ost er simpelthen SÅ lækkert – og slår burgersnask med flere længder i både sundhed og smag.

Du kan også lave en slags buddha-bowl, hvor du i bunden af en dyb skål laver en blandet salat og topper med curry, lidt ris, granatæblekerner, limebåde og friske krydderurter.

Vild med vegetariske retter..? Måske du også vil prøve:

Vegetarisk bønnegryde med masser af smag fra varme krydderier som ingefær, gurkemeje, karry og spidskommen

Sød kartoffel og linsecurry i cremet kokossauce.

Rigtig god fornøjelse! Opskriften kommer nedenfor billedet

Curry med sød kartoffel og røde linser - vegetarisk

En skøn curry med skønne krydderier, søde kartofler og røde linser, der giver retten en fylde samtidig med en masse smag.
Server med kogte ris og fladbrød
Fryseegnet og velegnet som mealprep
Ret Curry, Gryderet, Hovedret, meaprep, vegetarisk
Keyword curry, gryderet, røde linser, sød kartoffel, vegetarisk
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til 4 personer:

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 stk bananskalotteløg - fintsnittede
  • 2 stk. søde kartoffel (mellemstore) skrællede og snittede i mellemstore tern
  • 2 cm frisk ingefær - skrællet og fintrevet
  • Krydderier: 1 stor spsk peanutbutter samt gurkemeje, fiskesauce, soyasauce og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • 2 tsk rød karrypaste (tilføj ekstra, hvis du gerne vil have retten ekstra stærk)
  • 1 stk lime (saften)
  • 3-4 dl grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
  • 2 dl røde linser (alternativt - grønne linser)
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk - 400 ml
  • 2 håndfulde frisk spinat - skyllet og duppet tørre
  • 1 håndfuld fintsnittet bredbladet persille eller koriander efter smag og behag
  • Topping: Sprøde kikærter - se link til opskrift ovenfor
  • Pynt: Lidt granatæblekerner (kan udelades)og ekstra friske krydderurter
  • Tilbehør: Kogte ris og friskbagte fladbrød - se link til de bedste fladbrød ovenfor

Sådan gør du

Så nemt er det:

  • Varm olien op og sauter løgene indtil de er klare og møre.
  • Tilføj de søde kartoffeltern og ingefær og karrypaste og lad det stege nogle minutter
  • Tilføj nu de røde (eller grønne) linser, grøntsagsbouillon, peanutbutter, fiskesauce, soyasauce, gurkemeje og friskkværnet peber (hold tilbage med saltet da både fiske- og soyasauce er ret salte).
    Bland det hele godt sammen og lad retten simre under låg i ca 15 minutter indtil både kartofler og linser er møre.
    Hold øje med om curryen blir for tyk, så den sætter sig på bunden. Tilføj evt lidt ekstra vand eller bouillon
  • Lav imens de sprøde kikærter som beskrevet i opskriften. Der er linket til opskriften højere oppe.
  • Tilføj nu kokosmælken og spinatbladene, smag til med lidt limesaft og kog det hele igennem indtil spinatbladene falder sammen.
  • Server curryen toppet med de sprøde kikærter, kogte ris og/eller fladbrød
    Pynt med granatæblekerner, friske krydderurter og limebåde
  • Rigtig god fornøjelse!