Day-bed af pallerammer

Et hyggeligt lille DIY-projekt

En hjemmelavet daybed, er både super nem at lave og giver en hyggelig og uformel stemning på din terrasse.

På vores overdækkede terrasse, har jeg længe savnet en daybed, men har bare ikke kunnet finde den helt rigtige. Den skulle være super praktisk, lidt rå og uformel i udtrykket og gerne kunne fungere som ekstra siddepladser, når vi er mange.

Samtidig skulle den være hyggelig med en tyk blød madras, der er rar at sidde og ligge på og med et vaskbart betræk, store puder og så skulle farverne jo også gerne matche den øvrige stil…pyha det var mange krav. Måske også derfor det blev umuligt at finde en færdiglavet en af slagsen.

Til sidst faldt valget på en hjemmelavet daybed simpelthen fordi jeg fik to mini-pallerammer foræret. De skulle bruges til en fotoopgave, men stod nu tilbage og ventede egentlig bare på, at jeg fik dem kørt til genbrug.

Men hvorfor så ikke bare bruge de materialer der er til rådighed eller kan hentes på genbrugspladsen for en skilling….?

Jeg har valgt at montere store industrihjul med lås på, fordi de så er lettere at flytte rundt med. Men du kan sagtens lade dem stå direkte på fliserne og sparer så pengene til hjulene.

Madrassen er også ren genbrug og i stedet for at sy et nyt fast betræk, har jeg valgt at sy en stor pose af et lækkert hørstof, der hurtigt kan udskiftes og vaskes efter behov. Det skal være nemt og med børn og hunde med græs på tæer og poter, er det praktisk at kunne smide stoffet i vaskemaskine og tørretumbler.

Vi er ofte mange og så er der tit mangel på magelige siddepladser. Derfor har jeg valgt at montere stormkroge til at holde de to pallerammer sammen med. På den måde kan de nemt skilles ad og tages med over på de andre terrasser, når der er behov for ekstra siddepladser. Stormkrogene sikrer samtidig, at de to pallerammer ikke glider fra hinanden, når de fungerer som daybed. Det er da smart!

Jeg har valgt at placere min baybed op ad en mur på en overdækket terrasse, for så har jeg altid et hyggeligt sted at sætte mig ud og drikke min morgenkaffe eller tage en lille lur uden først at skulle slæbe hynder og puder ud – eller huske at tage dem ind, når der er optræk til regn.

Det ser så hyggeligt og indbydende ud og skaber en dejlig afslappende stemning både på solskinsdage, men også på en regnvåd og blæsende dag, hvor der ofte er dejligt læ derinde eller en mørk aften med stearinlysene tændt og varm te i krusene.

Måske du har lyst til at sy en lækker plaid at putte dig i på en kølig sommeraften….?

Bordet er en gammel træstub, hvor jeg har fjernet barken og den fungerer fint både liggende og oprejst og bidrager til det hyggelige og uformelle udtryk jeg gerne ville opnå.

Rigtig god fornøjelse!

DIY daybed af pallerammer

Lav nemt din egen daybed af brugte pallerammer - måske et hyggeligt projekt til week-enden.
Keyword DIY, daybed, DIY med pallerammer, pallerammer, genbrug
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

 • 2 stk mini-pallerammer Alternativt 2 almindelige pallerammer
 • 8 stk hjul med lås med tilhørende skruer
 • 2 stk. stormkroge med tilhørende skruer
 • 1 stk. stort stof der tåler gentagende vask
 • 3-4 stk. store puder

Sådan gør du

 • Start med at vaske pallerammerne fri for snavs og støv
 • Hvis du vil, kan du slibe pallerammerne og efterfølgende give dem bejdse eller tynd maling - jeg foretrækker dem helt rå
 • Monter hjulene i hjørnerne - 4 stk. til hver palleramme. Placer dem, så du lige netop kan låse dem, men ikke så langt ude, at man slå sig på dem.
 • Monter stormkroge på hver side, så du kan skille de to paller fra hinanden og på den måde få en mere fleksibel anvendelse.
 • Genanvend en gammel madras eller køb en tyk skummadras der passer i målene og dæk med et stort stykke løst stof eller to stykker, hvis du vælger at kunne dele sofaen i to.
  Ved at bruge et løst stykke stof kan du nemt putte det i vaskemaskinen
 • Pynt med store puder som ryglæn og du er klar til at nyde din nye daybed

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.