Den ultimative pizzadej

Hjemmelavet pizza, når den er bedst!

Er du vild med pizza, så skulle du prøve denne pizzaopskrift – den er simpelthen bare så lækker!

Det her skal du bruge:

  • 1,5 dl vand (koldt),
  • 10 g gær
  • En smule biga/surdej  (hvis du har det ellers kan det undlades) – få opskriften på biga her
  • 1 tsk. honning
  • ca. 300 gram Tipo 00
  • 1 spsk olivenolie,
  • 1 spsk flagesalt

Sådan gør du:

Brug gerne en kraftig røremaskine, så sparer du på kræfterne

  1. Bland vand, gær, (surdej) og sukker sammen. Når det er opløst tilsættes halvdelen af melet, der røres ud til der ikke er flere klumper.
  2. Tilsæt salt og olie, rør lidt, tilsæt derpå resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så spæd op med 00 mel).
  3. Skru en tak op for hastigheden og lad maskinen gøre det hårde arbejde for dig. Bliv ved indtil dejen er silkeglat og smidig at røre ved og slipper kanterne på skålen.
  4. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (det er allerbedst at lave dejen dagen før).
  5. Tag dejen ud og skær den ud til boller a 160 g. Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Lad dem efterhæve tildækket 30 min til en 1 time.
  6. Så er du klar til at rulle pizzadejen ud

TIP: Brug gerne en bagesten og indstil ovnen på højeste temperatur – tænd ovnen i god tid, så stenen bliver max varm.

Få opskriften på den lækreste kartoffelpizza her

Rigtig god fornøjelse!