DIY i gårdhaven

Make-over af gårdhaven

Jeg er simpelthen bare så glad for vores gårdhave, der er helt lukket og derfor altid et rart sted at være også på en kølig forårsdag.

I nogle år fik haven al vores opmærksomhed og den ellers så hyggelige gårdhave levede et lidt trist liv og blev mest brugt som et sted at opbevare familiens cykler, grill osv – ikke et sted nogen havde lyst til at sætte sig med en kop kaffe.

Det er der nu lavet om på og ved hjælp af ganske få midler og en stærk søn, der lige gav en hånd med, har gårdhaven fået en tiltrængt make-over.

For et par år siden plantede vi to kugle ahorn, der med de smukt formede blade sørger for en dejlig stemning hele sommeren – ja også om vinteren, hvor vi så pynter med lyskæder. De to træer danner så at sige et fokuspunkt i gårdhaven.

Op ad den sydvendte mur har jeg plantet en klatrerose “Rose Gloire De Dijon”, der er ret skyggetolerant. Jeg har den flere steder i haven, men i fuld sol, så nu håber jeg det passer at den er skyggetolerant, for den står i skygge fra ahorntræerne det meste af dagen. Trives den ikke, må den flyttes til en anden plads, men jeg håber for det vil se fantastisk ud med den smukke rose op ad muren lige overfor mine køkkenvinduer.

Roserne i potterne er de smukke hvide “Kronprinsesse Mary” og de står med store fine knopper, lige klar til at springe ud. De får et år i potter og så kommer de ud i bedene, hvor de får lidt bedre betingelser, men det første år klarer de fint i en stor potte, når blot man husker at vande og gøde.

På sigt skal der lidt nye og mere magelige cafe-møbler til, men lige nu genbruger jeg et gammelt cafe-sæt. Sødt ser det ud, men stolene er ikke rare at sidde på længere end hvad det tager at drikke en hurtig kop kaffe.

Udekøkken har aldrig stået på vores ønskeliste, men jeg savnede et sted, hvor jeg dels kunne have krydderurter og planteting stående og et sted, hvor manden lige kan stille lidt fra sig, når han griller – ja lidt ekstra hygge til gårdhaven.

Jeg havde tænkt mig at bruge gamle traller, der er så meget oppe i tiden, men valget faldt alligevel på rulleplader med armering. De bruges af bl.a. murere og er virkelig stabile og kan holde til vind og vejr.

Jeg har brugt to rulleplader med fundamentblokke i beton imellem. Fundamentblokkene er ret tunge og derfor er hele arrangementet meget stabilt og sikrer at det foruden at hygge i gårdhaven også er funktionelt.

Lige nu står de sidste hvide tulipaner og påskeliljer og synger på sidste vers og når de er færdige, vil jeg fylde kurvene med krydderurter, så de er lige ved hånden, når der grilles.

Tak fordi du læste med.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.