DIY-projekter ude og inde,  Efterår i haven,  Forside,  Haveliv

DIY | Sådan tørrer du hortensia

Hyggeligt lille DIY-projekt du får glæde af i den mørke vintertid

Den smukke hortensia er en af mine absolutte havefavoritter, jeg nyder dem året rundt både i haven og i buketter både sommer og vinter.

Når havesæsonen går på hæld, plukker jeg et par buketter, som jeg tørrer så de holder form og farve vinteren igennem.

Se her, hvordan du får succes med at tørre dine hortensia, så de ikke mister farven.

Det handler om timing…

Hortensia er i mine øjne smukkest i sensommeren og efteråret, hvor farverne falmer og bliver mere douchede. Det giver et fint vintage-look der passer rigtig godt ind i den skandinaviske boligindretning.

Er du derimod glad for de mere klare farver, kan du klippe dine buketter til tørring lidt tidligere på sommeren.

Så det handler i bund og grund om at ramme det helt rigtige øjeblik, at høste blomsterne på – lige der, hvor de har præcist den farve du holder af.

De skal i vand…

Når du har klippet dine hortensia-grene af, fjerner du alle blade og stiller blomsterne i vand.

Modsat andre tørrede blomster, skal hortensia tørres imens de står i vand, ellers mister de deres smukke farve. Lad dem derfor stå i vandet indtil de er helt tørre.

Når dine hortensia er helt tørrede, kan du klippe den nederste af stilken af – den blir ofte noget “snasket” og herefter behøver de ikke længere stå i vand, og kan bruges i både buketter som de er eller som kranse.

Brug dem også i julens dekorationer eller lav en fin julekrans med nogle af hortensia-blomsterhovederne. Det ser så smukt ud, men husk, at kransen kun er anvendelig indendørs, da de tørrede blomster ikke tåler vand.

Rigtig god fornøjelse med tørringen

4 Comments

 • Helle

  Det er en super opskrift, det gjorde jeg også sidste år. Men når jeg så gerne ville bruge de tørrede blomster i dekorationer osv. syntes jeg bare at de går alt for nemt i 1000 stykker, er der noget med at de kan sprayes med noget inden?

  • Maj Schjøth

   Ja det er så ærgerligt, når de går i stykker. Jeg har prøvet at gi dem en gang helt alm hårspray, men synes ikke det helt har en god effekt. Men altså alligevel, er en omgang hårlak mit bedste bud.
   Håber du alligevel får fornøjelse af dine tørrede Hortensia.
   Kh Maj

  • Maj Schjøth

   Hejsa Amalie
   Altså jeg skifter vandet, ligesom ved alm buketter. Det vigtigste er dog ikke om du skifter vandet, men mere om, at du sørger for, at dine hortensiabuketter står i vand under hele indtørringsprocessen.
   Håber du får rigtig megen glæde af dine tørrede hortensia og skriv endelig igen, hvis du har spørgsmål.
   De bedste hilsner
   Maj

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.