DIY | Sådan tørrer du hortensia

Hyggeligt lille DIY-projekt du får glæde af i den mørke vintertid

Den smukke hortensia er en af mine absolutte havefavoritter, jeg nyder dem året rundt både i haven og i buketter både sommer og vinter.

Når havesæsonen går på hæld, plukker jeg et par buketter, som jeg tørrer så de holder form og farve vinteren igennem.

Se her, hvordan du får succes med at tørre dine hortensia, så de ikke mister farven.

Det handler om timing…

Hortensia er i mine øjne smukkest i sensommeren og efteråret, hvor farverne falmer og bliver mere douchede. Det giver et fint vintage-look der passer rigtig godt ind i den skandinaviske boligindretning.

Er du derimod glad for de mere klare farver, kan du klippe dine buketter til tørring lidt tidligere på sommeren.

Så det handler i bund og grund om at ramme det helt rigtige øjeblik, at høste blomsterne på – lige der, hvor de har præcist den farve du holder af.

De skal i vand…

Når du har klippet dine hortensia-grene af, fjerner du alle blade og stiller blomsterne i vand.

Modsat andre tørrede blomster, skal hortensia tørres imens de står i vand, ellers mister de deres smukke farve. Lad dem derfor stå i vandet indtil de er helt tørre.

Når dine hortensia er helt tørrede, kan du klippe den nederste af stilken af – den blir ofte noget “snasket” og herefter behøver de ikke længere stå i vand, og kan bruges i både buketter som de er eller som kranse.

Brug dem også i julens dekorationer eller lav en fin julekrans med nogle af hortensia-blomsterhovederne. Det ser så smukt ud, men husk, at kransen kun er anvendelig indendørs, da de tørrede blomster ikke tåler vand.

Rigtig god fornøjelse med tørringen

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.