Dressing med honning og friske krydderurter

Dressing med honning og friske krydderurter

En nem og skøn dressing, der også kan bruges som marinade til lyst kød.

Jeg er ikke den store forbruger af dressings – og slet ikke dem, der købes færdiglavet. Men den her er dejlig let og smager så dejligt af de friske krydderurter og den skønne honning, der lige har fået lidt ekstra lækker smag.

Du har måske allerede prøvet mine honningopskrifter, hvor jeg bruger en færdig honning, der så tilsættes naturlig smag – de er fantastiske på ostebordet, men er faktisk lavet specielt som base i mine dressings og marinader. Jeg har lavet to slags honning med ekstra smag. Den ene opskrift er honning med citrontimian og ingefær og den anden er honning med rosmarin og citron. Den sidste er den honning, jeg har brugt i dressingen her.

Har du ikke lige fået lavet min honning, kan du sagtens skifte den ud med en flydende honning eller bare den honning du holder af.

Friske krydderurter…

Jeg bruger virkelig mange friske krydderurter året rundt og ikke kun i sommeren løb. De er i mine øjne helt uundværlige og jeg bruger dem ikke kun som pynt, men som vigtige elementer i mine retter.

I vinterens løb forsøger jeg at holde liv i mine krydderurter i vindueskarmen, men når foråret kommer – så sker der ting og sager i mine højbede. De er pakket med krydderurter!

Derfor er det også naturligt for mig, at mine dressings er pakket med friske krydderurter og jeg tilpasser dem efter, hvad jeg skal bruge dressingen til.

I dag skulle den bruges til både at marinere kyllingekød og som marinade i den pastasalat, der skulle serveres sammen med – kyllingespyd med marineret pastasalat.  Det synes jeg fungerer vildt godt – altså at bruge samme sammensætning af krydderurter til både marinering af kød og efterfølgende i tilbehøret.

Det fine ved den her dressing er, at du kan udskifte de friske krydderurter alt efter hvad dressingen skal bruges til, og på den måde variere smagen.

Skal dressingen f.eks. bruges til fisk eller små sommerkartofler, ville jeg tilsætte dild eller bronzefennikel, der bare passer perfekt til både fisk og kartofler.

Vil du se flere lækre dressings……?

Så vil de her opskrifter måske være noget for dig:

Kartoffelsalat med rød pestodressing

Krydderurte dressing

Dressing med rosmarin og honningdijon

Esdragon dressing

Stegte kyllingelår i limemarinade

Opskriften på den lækre dressing med honning og friske krydderurter kommer her nedenfor.

Husk du kan følge MAJSPASSION på Instagram og på den måde altid være opdateret på, når der kommer nye opskrifter ind på bloggen.

Rigtig god fornøjelse!

Dressing med honning og friske krydderurter

Nem og lækker dressing, hvor du nemt kan variere smagen ved at udskifte krydderurterne.
Brug dressingen både som marinade til lyst kød og som dressing i pasta og salater.
Ret Dressing, marinade
Keyword dressing, friske krydderurter, honning, marinade
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

 • 2 dl rigtig god olivenolie
 • 2 spsk honning f.eks. fra min opskrift på honning tilsat ekstra smag Du kan i mine opskrifter finde 2 opskrifter på honning tilsat friske krydderurter, citron, ingefær osv
 • 1 tsk dijonsennep eller en grov sennep hvis du foretrækker det
 • 1 stk lime - saften heraf
 • 2 spsk hyldeblomsteddike eller æblecidereddike Du kan i mine opskrifter finde en virkelig lækker hyldeblomsteddike
 • 1/2 håndfuld blandede friske krydderurter, der snittes fint (jeg har her brugt oregano, rosmarin og basilikum) Prøv f.eks. dild og/eller bronzefennikel hvis du skal bruges dressingen til fisk eller nye sommerkartofler
 • 1 stk bananskalotteløg - meget fintsnittet Du kan også bruge salatløg eller et alm gult løg, men bananskalotte gir bare den bedste smag
 • 2 fed knuste hvidløg - du kan også snitte dem meget fint, hvis du foretrækker det
 • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og måske lidt frisk rød chili eller chiliflager, hvis du ønsker en mere stærk dressing

Sådan gør du

 • Alt puttes i et glas med tætsluttende låg. Ryst grundigt og så er dressingen klar.
  Smag den til og juster med ekstra limesaft, salt og peber om nødvendigt.
 • Lav gerne en dobbelt portion, for dressingen holder sig fint en lille uges tid på køl.
 • TIP:
  Du kan også bruge dressingen til marinering af lyst kød som kylling og fisk.
  Det smager dejligt, når du anvender samme dressing til både at marinere dit kød og som dressing i dit tilbehør - salater, pasta osv.
 • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.