Dressing med rosmarin og honningdijon

Cremet og lækker dressing til sommerens salater…

Nu er tiden endelig kommet til sommermad – og hvad er sommermad så…? Jo letter retter og mange skønne salater hører i min verden til sommermad – og meget andet selvfølgelig, men i dag skal det handle om dressings.

Dressing med rosmarin og honningdijon

Vær den første til at vurdere!
Cremet dressing med frisk rosmarin og dijonsennep med honning

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 dl god mayonnaise f.eks. Hellmanns (Alternativ: Lav den selv, så bliver det bare endnu bedre)
  • 1 dl creme fraiche 18% (Eller 38%)
  • ½ stk lime – kun saften
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 tsk dijonsennep med honning (Alternativ: Alm Dijonsennep)
  • ½ tsk flagesalt (smag til og vurder selv hvor meget salat du ønsker)
  • 1 spsk olivenolie
  • Lidt friskkværnet peber (smag til hvor meget du ønsker)
  • 2 spsk finthakket frisk rosmarin (smag til og tilsæt mere efter ønske) (Alternativ: Halvt rosmarin og halvt basilikum)

Instruktioner

  • Alt puttes i en blender og køres til en ensartet cremet dressing
  • Smag til og tilsæt efter behov flere friske krydderurter, limesaft, salt og peber
  • Opbevar dressingen på køl i tætsluttende glas
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Jeg har delt to af slagsen, denne her med frisk rosmarin og dijonsennep med honning og en virkelig lækker esdragondressing.

Jeg har også lagt nogle opskrifter ind på forskelligt sunde toppings, du også kan servere som snacks til et køligt glas vin. Lav gerne en stor portion og opbevar dem i tætsluttende glas, så har du altid noget lækkert knas til dine salater eller lækkersultne gæster.

Men tilbage til dagens dressing, hvor jeg har brugt en rigtig dejlig dijonsennep, der er tilsat honning. Du kan selvfølgelig sagtens anvende en helt almindelig dijonsennep, men hvis du har en med honning stående, så brug den endelig – den giver lige dressingen en let sødme, der fungerer rigtig godt.

Som jeg har skrevet tidligere, så blander jeg ikke altid dressingen i mine salater, men serverer den ofte ved siden af i små skåle. Det skyldes simpelthen, at i min familie er der nogle der slet ikke spiser dressings, andre vil gerne nøjes med lidt balsamico henover mens andre gerne vil have en dressing som beskrevet i dag. Vi er forskellige og for mig er det vigtigste, at alle spiser grøntsager – så serverer jeg gerne dressigen i skåle ved siden af. Målet helliger midlet, så at sige.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments