Enchilada med kylling og broccoliris

Enchilada med et twist…..

Enchilada kender vi som pandekager med oksekødsfyld og salsa-sauce. Det smager også skønt, men her har jeg lavet en enchilada med et twist, hvor jeg har brugt broccoliris og kylling – og undladt pandekagerne.

Blomkålsris versus broccoliris….

Blomkålsrisene har været på banen i lang tid efterhånden og de er med god ret, blevet meget populære. I dag har langt de fleste supermarkeder færdiglavede blomålsris enten i frugt- og grøntafdelingen eller i fryseren.

Nu er broccolirisene kommet på banen og kan du ikke finde dem færdiglavet i dit lokale supermarked, er de lige så lette at lave derhjemme, som blomkålsrisene.

Du skærer den tykkeste del af stokken af (den kan du putte i din grøntsagsjuice) og kører buketterne i din foodprocessor indtil de får en couscouslignende konsistens. Det er da nemt!

Fordelen ved at anvende broccoliris fremfor blomkålsris er, at de er mildere og knap så gennemtrængende i smagen, som mange mener at blomkålsrisene er. Så vil du gerne tilføre ekstra grønt i dine gryderetter, men måske ikke er så vild med blomkålssmagen – så giv broccolirisene en chance.

Opskriften finder du nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Enchilada med kylling og broccoliris

Dejlig mexicansk-inspireret gryderet med kylling og broccoliris i en spicy salsa-sauce
Ret Gryderet, Hovedret, lchf/keto, One-pot
Keyword broccoliris, kylling, ostegratinering, salsa-sauce
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 3 stk. store kyllingebryster - skåret i mundrette stykker
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 stk. mellemstore skalotteløg - fintsnittet
  • 1/2 stk. solohvidløg - fintsnittet
  • 3 skiver god bacon (kan udelades) skåret i små stykker
  • 1 bakke champignoner skåret i halve eller kvarte alt efter deres størrelse
  • 400 gram broccoliris
  • 1 glas salsa-sauce medium
  • 1 spsk Epic Spice Rotisserie chicken rub (alternativt chipotle, paprika, rosmarin eller all-round krydderi)
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 1 kugle frisk mozzarella - revet i mindre stykker
  • 1 humpel rød cheddar - fintrevet
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet (som drys)
  • 2-3 spsk creme fraiche 18% (serveres i en skål ved siden af)
  • 1 stk. avocado skåret i tynde skiver (til servering)
  • 1 stk. lime skåret i både (til servering)

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft
  • Brug en pande/stegegryde, der tåler ovn. Har du ikke en sådan, kan du hælde den færdige ret over i et ildfast fad inden den skal gratineres.
    Start med at stege kyllingekødet i lidt olivenolie. De behøver ikke være helt gennemstegt, da det får den sidste tilberedning i saucen. Når de har fået stegeskorpe sænkes varmen og krydderiblandingen tilsættes. Vend det godt rundt og lad det stege med et par minutter.
    Tag kyllingestykkerne over på en tallerken. Du skal ikke vaske stegegryden/panden af, da der sidder stegerester tilbage, der giver god smag til saucen.
  • Tilsæt om nødvendigt lidt ekstra olivenolie og steg løg, bacon, hvidløg og champignoner.
  • Sænk varmen og tilsæt broccolirisene og lad dem stege med nogle minutter under omrøring.
  • Tilsæt salsa-saucen og herefter kyllingestykkerne og den saft, der evt ligger tilbage i tallerkenen.
  • Smag til og juster evt med ekstra krydderier, salt og friskkværnet peber.
    Lad det koge ved svag varme indtil blomkålsrisene er møre.
  • Riv kuglemozzarellaen i mindre stykker og riv den røde cheddar henover og giv det et drys fintsnittet bredbladet persille.
  • Sæt panden/stegegryden ind i ovnen og lad osten smelte og få en fin gyldenbrun overflade.
  • Skær avocadoen i fine skiver og limfrugten i både. Hæld creme fraiche over i en lille skål
  • Tag den færdige enchilada ud af ovnen og pynt med avocado og limebåde.
    Server med creme fraiche og stil gerne en lækker ost og et rivejerne ind på bordet, så alle har mulighed for at tilføje ekstra ost.
    Server også gerne en blandet salat ved siden af.
    Rigtig god fornøjelse!