Fajitas bowl med kylling og peberfrugt, tortillas og ris

Fajitas bowl med kylling og peberfrugt
Fajitas bowl med kylling og peberfrugt

Fajitas med kylling og peberfrugt

Skøn mexicansk aftensmad, der kan tilberedes både på panden, i ovnen eller air-fryer.

Her er den lavet med kylling, men den kan også laves med oksekød som f.eks. flank steak. Og så har jeg valgt at servere den som en varm bowl med løse ris, friskbagte tortillas og guacamole.

Har du god tid, så mariner kyllingen nogle timer eller allerhelst aftenen før, den skal bruges, og lad den trække på køl til næste dag. Nåede du det ikke lige, så gør det ikke noget. Kyllingen blir skøn alligevel.

Vild med bowls..?

Jeg er vild med måltidssalater og bowls, hvor et komplet måltid er samlet på et fad. Er du også vild med bowls, så finder du en række opskrifter herinde, som du måske vil have lyst til at afprøve.

Her kommer nogle direkte links:

Asiatisk nudelsalat med marineret kylling og lynstegt grønt

Bowl med ovnbagt kylling og grønt og stegt feta

Græske kødboller – bowl med ris, tzatziki og grønt

Poke bowl med asiatisk kylling, ris og grønt

Poke bowl med asiatisk oksekød, ris og grønt

Poke bowl med spicy oksekød, ris og grønt

Salat med grønne asparges burrata og skinke

Fajitas bowl
Fajitas bowl

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Fajitas med kylling og peberfrugt, tortillas og ris

Skøn mexicansk aftensmad serveret som varm bowl med ris og friskbagte tortillas
Ret Aftensmad, frokost, hovedmåltid
Køkken mexicansk
Keyword bowl, fajitas, guacamole, kylling, løse ris, peberfrugt, salat, tortillas
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 600 gram kylling - bryst skåret i lange strimler eller fillet
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 2 tsk røget eller sød paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • Lidt chili pulver
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 1-2 stk gule løg -eller bananskalotte - skåret i fine både
  • 1 stor gul peber skåret i strimler
  • 1-2 store røde snackpebre skåret i strimler
  • 3 fed hvidløg - fintsnittede
  • 1 dåse majskerner - drænet

Til salaten:

  • Ca 400 gram tilberedte løse ris (hold dem varme)
  • 4 stk tortillas - lune
  • 1 håndfuld feta
  • 1 portion guacamole
  • 3-4 stk padron pebre skåret skiver
  • Lidt Grøn salat
  • Lidt padronpebre skåret i tynde ringe

Vinaigrette med friske krydderurter:

  • 0.5 dl citron- eller limesaft
  • 0.5 dl olivenolie af god kvalitet
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 1/2 håndfuld friske blandende krydderurter - fintsnittede Oregano, timian eller citrontimian
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med

Sådan gør du

  • Har du tid så lad kyllingekødet marinere i olivenolien og krydderier natten over på køl. Har du ikke nået det, så er det helt ok. Kyllingen får en dejlig krydret smag alligevel.
  • Kog risene efter anvisning på pakningen. Hold dem varme!
  • Bland kyllingen med olivenolie, krydderier, salt og friskkværnet peber og steg det til det har fået en flot gylden stegskorpe og er gennemstegt.
    Læg det over på en tallerken.
    Tip: Du kan også tilberede kyllingen og peberfrugterne i et fad i ovnen eller i airfryer.
  • I samme pande steges nu peberfrugterne til de er stegt godt af. De sidste stegeminutter tilsættes løg og hvidløg og til sidst de løse majs.
  • Læg kyllingen tilbage i panden og vend det hele godt rundt.
  • Lav vinaigretten ved at piske sennep og citronsaft sammen og herefter tilføje olivenolie i en tynd stråle imens der stadig piskes. Smag til med salt og friskkværnet peber og tilsæt de fintsnittede krydderurter.
  • Lun tortillas i ovnen

Sådan samles fajitas kylling og peberfrugt bowl

  • Tag et stort serveringsfad og fordel de varme ris i bunden og top med fajitas kylling og peberfrugter.
  • Fordel de sprøde grønne salatblade henover sammen med padronpebre, feta og til sidst dryppes den friske vinaigrette heover hele salaten.
  • Server salaten varm eller lun sammen med guacamole og lune tortillas
    Se video i selve opslaget, hvor jeg viser hvordan jeg laver den lækre fajitas med kylling og peberfrugter som bowl.
  • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.