Fajitas salat | Salat No. 6

Mexicansk inspireret salat…..

Jeg elsker salater og særligt dem der er fyldt med spændende og lækkert fyld. Kedelige salater, der blot er hældt ud af en pose gider jeg derimod slet ikke. Salater skal smage af noget og have substans, så de kan fungere som et mættende og lækkert måltid.

I sommerhalvåret vil jeg ofte hellere bruge tiden i haven eller på golfbanen og så er det dejligt med mættende salater, der både smager fantastisk, kan tages med og som kræver et minimum af arbejdstid i køkkenet. Sådan en salat er denne. Hurtig, super nem og virkelig velsmagende.

Salaten smager naturligvis allerbedst mens kyllingen stadig er lun, men den egner sig altså også fint til at tage med. Vælger du at tage den med, vil jeg anbefale dig, at du bygger din salat op på den måde, at du hælder dressingen i f.eks. glasset først, dernæst lægger kyllingen, de sauterede grøntsager, avocadoen og sidst salatbladene over. Dypper du avocadoen med lidt limesaft undgår du at den misfarves.

Salaten her er lchf/keto venlig.

Marinering:

I dagens version har jeg marineret kyllingekødet i Taco Spice mix fra urtekram rørt ud i lidt limesaft, knust hvidløg, finthakket bredbladet persille og olivenolie. Andre dage marinerer jeg med olivenolie, knust hvidløg, stødt spidskommen, chipotle chiliflager, fintsnittet bredbladet persille, flagesalt og limesaft. Prøv dig lidt frem og lav en dobbeltportion, så du bruger halvdelen til marinade og resten gemmer du til dressing over salaten. På den måde får du en lækker salat, hvor smagene passer sammen.

Er du, lige som det ofte sker for mig, kommet lidt sent igang og kan du derfor ikke nå at marinere i flere timer, så vender du blot kyllingestykkerne i marinaden og steger dem som beskrevet.

 

Det bruger jeg til 2 personer:

  • 2 kyllingebryst eller tilsvarende inderfilet
  • Olivenolie til marinering og stegning
  • Tørrede krydderier: Taco spice mix (urtekram) eller chipotle chili, stødt spidskommen, salt, friskkværnet peber….ja lige det du kan lide
  • 2 knuste hvidløgsfed
  • Limesaft
  • Romaine salat eller f.eks. hjertesalat, skyllet og tørret
  • 1/2 gul peber skåret i strimler
  • 1/2 rød peber skåret i strimler
  • 1 lille rødløg skåret i skiver eller både
  • 1 stor avocado skåret i fine skiver
  • Fintsnittet bredbladet persille

Sådan gør jeg:

  1. Rør marinaden ved at hælde nogle spiseskefulde olivenolie i en lille skål, tilsæt dine ønskede krydderier og lidt limesaft – rør det hele godt sammen
  2. Læg kyllingestykkerne i en lille skål og hæld halvdelen af marinaden henover kyllingen – og masser den evt lidt ind i kødet. HUSK GOD KØKKENHYGIEJNE: Ingen kylling må komme i kontakt med den marinade du skal bruge som dressing på salaten!
  3. Har du tid til det, dækker du kyllingekødet til og sætter det på køl indtil du skal bruge det.
  4. Varm panden op og steg kyllingestykkerne i den marinade der hænger på kødet.
  5. Når kødet er stegt færdigt (må gerne få en dejlig fin stegeskorpe) tages kødet fra – hold det evt varmt
  6. Sauter nu peberfrugterne og rødløgene – de må gerne få lidt farve.
  7. Lav en bund af romaine salat eller hjertesalat. Skær kyllingen i skiver og læg ovenpå. Ved siden af lægger du de sauterede grøntsager. Snit avocadoen i fine skiver og læg også dem ved. Til sidst fordeler du resten af marinaden henover.
  8. Efter lyst og behov kan du toppe med en skefuld græsk yoghurt 10%

Velbekomme🧡