Familie-spejlæg

Spejlæg….ja egentlig ikke en ret, der kræver en opskrift, men den kommer alligevel med her på bloggen, fordi den har et twist og det lille ekstra, der gør den til lidt mere end bare et spejlæg.

Faktisk bruger jeg den til morgenmad i week-enden, hvor jeg så ved samme lejlighed får ryddet ud i de sidste grøntsagsrester, der ellers alt for ofte ender i skraldespanden.

Af samme grund er der heller ingen egentlig opskrift, for du kan tilsætte lige det du har i køleskabet.

Sådan gør jeg:

  • 6-8 æg alt efter hvor mange vi er
  • Steg nogle stykker god bacon på en dyb pande
  • Læg dem på fedtsugende papir
  • Snittede grøntsager der egner sig til stegning f.eks. rødløg, forårsløg, grønne asparges, broccoli, sukkerærter osv
  • Svits grøntsagerne i lidt olivenolie, krydr med salt og friskkværnet peber
  • Når de er møre tages de af panden og sættes til side
  • Slå æggene ud på panden og fordel de svitsede grøntsager imellem blommerne
  • Læg baconskiverne på
  • Sænk varmen og læg låg på eller dæk med et stykke staniol
  • Når æggene er færdige drysses evt med fintsnittede purløg

Server med ristet rugbrød.

Velbekomme