Fettuccine alla Salsiccia – Toscansk pastaret med krydret pølse

Italiensk mad, når det er bedst

Jeg er VILD med det italienske køkken, der på en enkel måde og med få smagsfulde ingredienser gir os den ene smagsoplevelse efter den anden. 

I dag skulle det gå lidt hurtigt med aftensmaden og derfor var det oplagt, at lave den her skønne toscanske pastaret: Fettuccine alla Salsiccia, en lynhurtig og helt vidunderlig toscansk pastaret med krydret salsiccia pølse.

Jeg toppede retten med friskrevet parmesan, en rigtig god olivenolie og lidt groftsnittet ruccola. Og så var der ellers et lækkert middelhavsinspireret måltid på bordet på under 30 minutter.

Fettuccine alla Salsiccia - Toscansk pastaret med krydret pølse

Fettuccine alla Salsiccia – Toscansk pastaret med krydret pølse

Vær den første til at vurdere!
Hurtig og nem toscansk pastaret med krydret pølse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 400 gram fettuccine eller anden pasta
  • 1 pakke salsiccia pølser med peperoncino (300 gram)
  • Lidt olivenolie
  • 1 stk gult løg – fintsnittet
  • 2 fed hvidløg – fintsnittede
  • 3 spsk tomatpure
  • 2 tsk sukker
  • Ca 2 dl grøntsagsbouillon (evt kogende vand plus terning)
  • 2 dl fløde (enten piskefløde eller madlavningsfløde)
  • Lidt friskrevet parmesanost
  • 1 håndfuld ruccola – snittet i halve
  • Lidt friskkværnet peber

Instruktioner

  • Kog pastaen i godt saltet vand efter anvisning på pakken. Gem lidt at pastavandet til at justere saucen med.
    Imens pastaen koger tilbereder du saucen.
    Fettuccine alla Salsiccia - Toscansk pastaret med krydret pølse
  • Varm olivenolie op i en pande med høje kanter eller stegegryde og steg løg og hvidløg til de er klare.
  • Fjern skindet fra pølserne og hak farsen groft, hvorefter den steges med nogle minutter.
  • Tilføj nu tomatpure og sukker, der gerne må stege med et minuts tid før du tilsætter grøntsagsbouillon og fløde. Lad saucen simre et par minutter og riv så lidt parmesan henover.
  • Smag saucen til med salt og friskkværnet peber. Alt efter hvor tyk du ønsker saucen, kan du justere med lidt at kogevandet fra pastaen.
  • Vend den kogte pasta ned i saucen og du er klar til servering
  • Ved servering: Riv lidt mere parmesan henover hver portion, fordel ruccola på toppen og dryp med lidt god olivenolie. henover.
  • Rigtig god fornøjelse!

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Vild med Middelhavskøkkenet, så prøv også Cremet pastaret: Pasta med bagt feta, tomater og hvidløg eller Middelhavsmagi: Cremet kyllingegryde med kartofler og spinat

Lidt om opskriften

Salsiccia, er en fersk og krydret pølse fra Toscana og den plejer at være svær at opdrive her i Danmark. Stor var min glæde og overraskelse derfor også, da jeg fandt den i køledisken i min lokale SuperBrugsen. Tænk engang, hvor kan man være heldig! De havde to varianter en klassisk og en stæk udgave med peperoncino. Sidstnævnte kræver, at man er til stæk mad, ellers er det bedst at gå med den klassiske, der stadig er krydret uden at være direkte stærk.

Salsiccia kan enten tilberedes som pølser lige som vores medister eller skindet kan fjernes og det lækre krydrede kød brækkes i mindre stykker og steges.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften på PASTA ALLA SALSICCIA.

Rigtig god fornøjelse!

Fettuccine alla Salsiccia - Toscansk pastaret med krydret pølse
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments