Italiensk mad, når det er bedst
Jeg er VILD med det italienske køkken, der på en enkel måde og med få smagsfulde ingredienser gir os den ene smagsoplevelse efter den anden.
I dag skulle det gå lidt hurtigt med aftensmaden og derfor var det oplagt, at lave den her skønne toscanske pastaret: Fettuccine alla Salsiccia, en lynhurtig og helt vidunderlig toscansk pastaret med krydret salsiccia pølse.
Jeg toppede retten med friskrevet parmesan, en rigtig god olivenolie og lidt groftsnittet ruccola. Og så var der ellers et lækkert middelhavsinspireret måltid på bordet på under 30 minutter.
Fettuccine alla Salsiccia – Toscansk pastaret med krydret pølse
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 400 gram fettuccine eller anden pasta
- 1 pakke salsiccia pølser med peperoncino (300 gram)
- Lidt olivenolie
- 1 stk gult løg – fintsnittet
- 2 fed hvidløg – fintsnittede
- 3 spsk tomatpure
- 2 tsk sukker
- Ca 2 dl grøntsagsbouillon (evt kogende vand plus terning)
- 2 dl fløde (enten piskefløde eller madlavningsfløde)
- Lidt friskrevet parmesanost
- 1 håndfuld ruccola – snittet i halve
- Lidt friskkværnet peber
Instruktioner
- Kog pastaen i godt saltet vand efter anvisning på pakken. Gem lidt at pastavandet til at justere saucen med.Imens pastaen koger tilbereder du saucen.
- Varm olivenolie op i en pande med høje kanter eller stegegryde og steg løg og hvidløg til de er klare.
- Fjern skindet fra pølserne og hak farsen groft, hvorefter den steges med nogle minutter.
- Tilføj nu tomatpure og sukker, der gerne må stege med et minuts tid før du tilsætter grøntsagsbouillon og fløde. Lad saucen simre et par minutter og riv så lidt parmesan henover.
- Smag saucen til med salt og friskkværnet peber. Alt efter hvor tyk du ønsker saucen, kan du justere med lidt at kogevandet fra pastaen.
- Vend den kogte pasta ned i saucen og du er klar til servering
- Ved servering: Riv lidt mere parmesan henover hver portion, fordel ruccola på toppen og dryp med lidt god olivenolie. henover.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Vild med Middelhavskøkkenet, så prøv også Cremet pastaret: Pasta med bagt feta, tomater og hvidløg eller Middelhavsmagi: Cremet kyllingegryde med kartofler og spinat
Lidt om opskriften
Salsiccia, er en fersk og krydret pølse fra Toscana og den plejer at være svær at opdrive her i Danmark. Stor var min glæde og overraskelse derfor også, da jeg fandt den i køledisken i min lokale SuperBrugsen. Tænk engang, hvor kan man være heldig! De havde to varianter en klassisk og en stæk udgave med peperoncino. Sidstnævnte kræver, at man er til stæk mad, ellers er det bedst at gå med den klassiske, der stadig er krydret uden at være direkte stærk.
Salsiccia kan enten tilberedes som pølser lige som vores medister eller skindet kan fjernes og det lækre krydrede kød brækkes i mindre stykker og steges.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften på PASTA ALLA SALSICCIA.
Rigtig god fornøjelse!