Fisk i fad – ovnbagt fisk med grøntsager i flødesauce

Fisk i fad…

Nem og lækker fiskeret, hvor du kan bruge lige netop den fisk, som du holder af.

Følger du med herinde, vil du vide, at jeg er stor tilhænger af lækker mad med nem tilberedning. Det her fiskefad er ingen undtagelse. Det er super lækkert og super nemt!

Ofte bruger jeg fersk laks, men egentlig er det synd, for der findes så mange andre dejlige fisk. Derfor har jeg i dag valgt at bruge lange. Lange er en virkelig lækker spisefisk,  der minder lidt om torsken.

Men altså i et fiskefad som dette, kan du bruge stort set alle slags fisk og du kan også fint blande dem.

Skal det være ekstra lækkert, kan du helt til sidst tilsætte et par håndfulde rejer og godt med frisk dild. Så blir det bare ikke mere lækkert!

Vild med fisk….?

Er du også vild med lækre fiskeretter, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter med fisk og skaldyr. Herunder kommer nogle links, der måske vil interessere dig:

Sprød fisk med cornflakes og parmesanpanering

Tortillas med fisk og kålslaw

Bagt fisk i ostesauce

Fish and chips

Rejer i kokossauce

Jomfruhummerhaler – nem opskrift på kogte jomfruhummerhaler

Laks i fad – sund og nem hverdagsmad med masser af grønt

Varmrøget lakseburger – sund og lækker burger

Laksefad, laks med spinat og kartofler

….og mange flere opskrifter, når du inde under opskrifter kigger under fanen med FISK OG SKALDYR.

Opskriften på FISK I FAD kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Fisk i fad med grøntsager

Nemt og lækkert fiskefad med grøntsager i lækker flødesauce
Ret Aftensmad, fisk, hovedmåltid
Keyword fisk i fad, fiskefad, lange, ovnbagt fisk, torsk
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 800 gram fisk f.eks. torsk, lange eller laks skåret i små stykker
  • 3 stk porrer skåret i skiver
  • 2 stk alm løg - fintsnittede
  • Lidt olivenolie
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl hvidvin - kan erstattes af ekstra bouillon
  • 1 stk fiske- eller grøntsagsbouillon (terning)
  • 1 tsk Fish Seasonning fra Epic Spice eller tørrede krydderier af oregano, timian og evt lidt chiliflager.
  • 1 tsk gurkemeje - kan udelades, men gir den her smukke dybgule farve og så er den antiinflammatorisk
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Varm lidt olivenolie op i en gryde og sauter løg og porrer til de er møre.
  • Tilsæt hvidvin (eller bouillon) og fløde samt krydderierne og lad det koge lidt ind ved middel varme. Saucen skal være lidt tyktflydende inden den er klar.
    Tip: Skal det gå hurtigt, kan du jævne saucen med en smule maizena rørt ud i vand.
  • Smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Læg den itu skårede fisk ned i et ildfast fad og hæld forsigtigt den varme saucen henover. Med en ske fordeles grøntsagerne imellem fiskestykkerne.
  • Sæt ind i den varme ovn i ca 10 minutter.
    Tag fadet ud af ovnen og tjek om fisken er klar.
    Det er meget vigtigt, at fisken kun lige er nok ellers risikerer du at den bliver tør og kedelig.
  • TiP. Skal det være ekstra lækkert, kan du tilføje lidt rejer og fintsnittet frisk dild lige før retten er færdig. Vær obs på at rejerne er dryppet godt af og duppet med lidt køkkenrulle inden de tilsættes, da saucen ellers risikerer at blive for flydende.
  • Drys gerne med friske krydderurter og server med løse ris, pasta, små kogte kartofler eller godt brød.
  • Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret på alt det nye herinde på bloggen.
  • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.