Fladbrød af sød kartoffel

Bare de bedste fladbrød!

Jeg holder meget af disse fladbrød for de er så utroligt lækre. De laves på sød kartoffel og så den melsort du foretrækker – med eller uden gluten. Jeg bruger laver dem ofte med fuldkornsspeltmel og det fungerer rigtig godt. Vil du ikke bruge bagepulver kan det også udelades, men så bobler de ikke op og blir lidt mere kompakte.

Jeg bruger dem bruger dem som alternativ til tortillas, som madbrød til den vegetariske chiliret, chili con carne som madbrød til en suppe eller som rolles med fyld af avocado, laks og masser af krydderier.

Nedenfor finder du links til spændende fyld til dine fladbrød.

OBS: Opskriften er på ca-mål da de søde kartofler varierer så meget i størrelsen.

Du skal bruge følgende:

  • 1 mellemstor sød kartoffel
  • Hvedemel
  • Ca 1 tsk bagepuler
  • Lidt olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  1. Kog kartoflen til den er helt mør.
  2. Hæld vandet fra og skrab skindet af mens kartoflen stadig er varm
  3. Mos kartoflen med en gaffel stadig mens den er varm
  4. Jeg beregner lige dele most kartoffel og hvedemel
  5. Mål mængden af sød kartoffel og tilsæt samme mængde mel og lidt bagepulver
  6. Ælt kort til en ensartet masse, men ikke for længe for så blir det hele megt klistret og du kommer til at bruge for meget mel.
  7. Drys godt med mel på bordet og rul en lang pøse
  8. Skær passende skiver og tril dejen til små boller
  9. Lad de små boller ligge på det meldryssede bord
  10. Varm en pande med olie
  11. Rul første bolle ud så den blir flad og løft den forsigtigt over på den varme pande.
  12. Steg den kort på den ene side og vend.
  13. Alt efter tykkelse skal de stege omkring 2 minutter til der kommer bobler og de blir fint brune.
  14. Alt imens den første steger ruller du den næste bolle ud.
  15. Lad være med at udrulle alle på een gang, så klistrer de fast på bordet (har prøvet det – så lad endelig være med det).
  16. Gem de færdigbagte fladbrød i en skål beklædt med et rent viskestykke. De må gerne ligge ovenpå hinanden, de skal bare være pakket ind i viskestykket ellers blir de udtørret.

TIP: Find opskrift på en skøn chili con carne her eller en vegetarisk udgave her

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments