Flanksteak med chimichurri

Flanksteak er super hurtig tilberedt og køber du kød af god kvalitet, får du et fantastisk mørt og saftigt stykke kød.

Flanksteak med chimichurri

Vær den første til at vurdere!
Mør og lækker flanksteak toppet med skøn chimichurri.
Jeg serverede knuste kartofler med hvidløg og parmesan og en dejlig sprød salat sammen med.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stk flanksteak (ca. 1000 gram) (Vil du ikke marinere kødet selv, kan du oftest finde en færdigmarineret flanksteak i køledisken. )
  • 1 portion marinade af:2-3 spsk olivenolie, 2 fed knust hvidløg, finthakkede friske krydderurter f.eks. rosmarin eller timian, flagesalt og friskkværnet peber, evt lidt fintsnittet rød chili)

Ingredienser til chimichurri:

  • 1 dl olivenolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille – meget fintsnittet
  • ½ håndfuld koriander
  • Lidt frisk oregano – fintsnittet
  • 1 stk lille skalotteløg – fintsnittet
  • 2-3 fed hvidløg – fintsnittet
  • 1 spsk æbleeddike eller sherryeddike
  • Lidt rød chili – meget fintsnittet
  • Evt lidt limesaft og friskrevet limeskal (HUSK at bruge økologisk lime)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

  • Rør marinaden sammen og gnub den godt ind i flanksteak'en. Læg steaken i en pose på køkkenbordet en times tid.
    Alternativt kan du købe en færdigmarineret flanksteak.
  • Varm grillen op. Grill over kul giver bare det bedste resultat, men en gasgrill kan også fint bruges.
    Har du ikke en grill, kan du stege din flanksteak på en pande.
  • Når grillen er varmet godt op, lægger du flanksteaken over på grillristen (indirekte varme).
    Flanksteak skal stege/grille ganske kort tid, ellers blir den gennemstegt og kedelig. Vi gav den ca 4 minutter på hver side. Herefter blev den pakket ind i staniol og fik lov at hvile et kvarters tid imens vi dækkede bord. Vi kan bedst li den til den røde side uden at være bleu.
  • Lav din chimichurri ved simpelthen at røre alle ingredienserne sammen (du kan også blende det hele til en ensartet grøn sauce, hvis du foretrækker en mere fin struktur). Smag den til og lad den trække på køl.
  • Server med knuste kartofler, en sprød og lækker salat eller et lækker friskbagt brød.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Normalt foretrækker jeg at marinere mit kød selv. På den måde er jeg 100% sikker på, hvad der kommer i marinaden. I dag har jeg så gjort en undtagelse – simpelthen fordi der i køledisken kun var færdigmarinerede flanksteak. Dovenskaben vandt og jeg må indrømme, at den smagte lige så godt, som den hjemmemarinerede.

Jeg putter lige opskriften på den marinade jeg plejer at bruge med ned i opskriftsfeltet, så har du den, hvis du skulle få lyst til at marinere dit kød selv.

Chimichurri…

Kender du chimchurri…? Ellers så har du noget rigtig lækkert til gode!

Chimichurri er en smuk og lækkerargentisk krydderurte sauce/dip,  der passer utrolig godt til forskelligt slags kød og grøntsager. Chimichurri serveres kold og du kan nemt lave den selv.

Den smager skønt af friske krydderurter, hvidløg og en let syrlighed fra æblevineddike.

Du kan sagtens lege lidt med sammensætningen af krydderurter og skifte ud med dem, du holder allermest af. Du kan også prøve at udskifte æblevineddiken med f.eks. sherryvineddike.

Skal det være ekstra nemt, kan du bruge en færdiglavet chimichurri-blanding fra f.eks. Epic Spice Napa Valley. Den bruger jeg selv, når det lige skal gå lidt ekstra hurtigt og i de perioder, hvor haven ikke bugner af friske krydderurter.

Tilbehør…

Salat er oplagt og hjemme hos os, hører der altid en eller anden form for salat til et godt måltid.

Her har jeg lavet en ret enkel salat af romainesalat, rød spidskål, små broccolibuketter, agurk, små søde cherrytomater, forårsløg og lidt knas i form af grofthakkede mandler.

Du kan inde under fanen “Salater og tilbehør” finde en lang række salater, dressings og spændende topping.

Kartofler kan varieres i det uendelige. Lige for tiden, er de knuste kartofler, toppet med friskrevet parmesan et hit. De er heldigvis super lette at lave og har du en rest kolde kartofler på køl, kan du fint bruge dem.

Har du mulighed for at lave en dobbelt portion, kan det varmt anbefales. Så har du nemlig mulighed for at lave en virkelig lækker thai salat med fuldkornsnudler, flanksteak og peanuts.

Opskriften på flanksteak med chimichurri kommer her nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments