Flødekartofler | Nem opskrift på de lækreste flødekartofler

Flødekartofler

Hvem kan sige nej til sådan et smukt fad fyldt med flødekartofler…? Vi kan ikke!

Vi spiser de smovsende lækre flødekartofler året rundt som lækkert tilbehør til…..ja næsten alt faktisk.

Heldigvis er de super lette at lave og passer sig selv i ovnen, alt imens duften breder sig og både børn og voksne bare glæder sig til at spise.

Den ægte vare, altså piskefløden, er naturligvis den, der gir det allerbedste resultat. Vil du gerne spare på fedtet og kalorierne, kan du sagtens udskifte piskefløden med en madlavningsfløde.

Vil du gerne undgå animalske produkter, kan du altid udskifte dem med veganske alternativer.

Er du vild med kartofler som tilbehør, så vil du måske også have lyst til at prøve mine opskrifter på hasselback kartofler, hasselback fries, lun kartoffelsalat eller opskriften på de bedste pommes frites du kan ønske dig. Jeg har også en anden opskrift på flødekartofler – flødekartofler med ost. Den er simpelthen bare så lækker!

Rigtig god fornøjelse!

Kh Maj

Flødekartofler

Lækre flødekartofler der er sprøde på kanterne og dejligt smovsede i bunden.
Ret Aftensmad, Tilbehør
Keyword flødekartofler, kartofler
Antal 6 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1500 gram bagekartofler i tynde skiver
  • 1 stort skalotteløg - fintrevet
  • 2 fed hvidløg - knust
  • 50 gram smør
  • 6 dl piskefløde gir det bedste resultat. Ellers kan du bruge madlavningsfløde eller et vegansk alternativ.
  • Lidt friskrevet muskatnød, flagesalt og friskkværnet peber
  • 2 kviste frisk timian som drys på den færdige ret

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader alm ovn
  • Find et rundt ildfast fad eller jernpande med en diameter på 24-26 cm. Har du ikke et rundt fad, kan du bruge et firkantet fad. Smør det grundigt med halvdelen af smørret.
  • Vask kartoflerne og skær dem i papirstynde skiver på et mandolinjern. Alternativt skærer du dem med en skarp kniv.
    Læg kartoffelskiverne i "tårne" eller bunker.
    Jeg foretrækker at bevare skrællen, men er den meget dårlig må du skrælle kartoflerne inden du skærer dem i skiver.
  • Læg kartoffeltårnene ned i fadet/panden, så de står oprejst side om side.
  • I en skål blandes fløden med det fintrevne skalotteløg, knust hvidløg og smag den til med friskrevet muskatnød, flagesalt og friskkværnet peber.
    Tip: Skal det være ekstra lækkert, kan du rive en god håndfuld parmesan ned i flødeblandingen.
  • Hæld flødeblandingen hen over kartoflerne og fordel resten af smørret henover.
    Stil dem ind i den varme ovn i ca 1 time - tjek om de er møre eller giv dem lidt mere.
  • Stil ovnen over på varmluftfunktionen og lad kanterne blive let gyldne og sprøde. Det tager ca 10 minutter.
  • Tag fadet ud af ovnen og drys med frisk timian lige før servering.
  • Rigtig god fornøjelse!
  • Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid være opdateret med de nye opskrifter herinde.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.