Focaccia-juletræ | opskrift på lækkert focacciabrød med pynt

Focaccia-juletræ

It begins to look a lot like christmas…..åhh det er så hyggeligt, når køkkenet dufter af nybagt brød og jeg ved, at det vil bringe glæde til min familie og gæster.

Nu er det jo jul, så derfor skal det naturligvis pyntes til anledningen. Jeg har tidligere lavet blomsterfocaccia, hvor jeg har lagt en how-to-video med ind. Så kan du se, hvor nemt og sjovt det er, at lave en focaccia med pynt.

I dag har jeg brugt friske rosmarin, salvie- og timiankviste, da de tilsammen gir sådan et smukt julet udtryk. Som et sidste twist, har jeg brugt friske tranebær, som næsten ligner små røde julekugler.

Jeg håber du får lyst til at lave det fine focaccia-juletræ og tag # mig gerne, hvis du deler det på de sociale medier. Så blir jeg bare så glad.

Tilføjelse: Se også min nye opskrift på focaccia-juletræ, der er lavet med den nye stretch and fold ælteteknik.

Du finder flere julede opskrifter inde under fanen med HØJTIDER. Her kommer et par links du måske vil have lyst til at afprøve:

Brydebrød | Pull apart juletræ med ost og hvidløg

Risalamande vafler – opskrift på sprøde julevafler

Rødkålssalat med frugt og bær

Risengrød – opskrift med kanelsukker og smørklat

Chia a la mande med mango – opskrift på julet chiagrød

Juleboller – opskrift med kardemomme, rosiner og sukat

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Focaccia-juletræ

Lækkert focaccia smukt pyntet som det fineste juletræ
Ret Bagværk, brød, focaccia, jul, madbrød
Keyword brød, focaccia, jul, madbrød
Antal 1 stk
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg bruger røremaskine, men dejen kan sagtens æltes i hånden.

Ingredienser

  • 1.5 dl lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 1 spsk honning
  • Ca 275 gram Tipo oo
  • 1 tsk flagesalt eller fint salt
  • 1 dl rigtig god olivenolie

Det bruges til pynt:

  • 1 bundt frisk rosmarin
  • 1 bundt frisk salvie
  • 1 bundt frisk timian
  • 1 håndfuld friske tranebær
  • Lidt flagesalt - du kan IKKE bruge hverken fint salt eller groft salt. Har du ikke flagesalt, må du undlade at drysse salt på brødet iden bagning.

Sådan gør du

  • Rør vand, honning og gær sammen og lad det stå 5 minutter.
  • Begynd herefter at ælte hvedemelet ind lidt efter lidt
  • Når du næsten har tilsat alt melet, tilsætter du 1/4 af olivenolien og saltet.
  • Fortsæt med at ælte dejen til den er smidig og blank og til sidst slipper kanterne på røreskålen.
  • Dæk skålen til og stil den til hævning 1 times tid et lunt sted
  • Du kan bruge en lille bradepande eller blot en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Hæld den færdighævede dej direkte ud på bagepapiret og med fugtige fingre trykkes brødet ud i den ønskede form.
  • Lav med fingrene nogle fordybninger og dryp resten af olivenolien henover dejen.
    Lad den efterhæve 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 220 grader
  • Nu skal brødet pyntes:
    Jeg klipper friske rosmarin- og timiankviste til og lægger dem, så de kommer til at ligne et juletræ.
    De friske tranebær skæres i halve og lægges på som var de julekugler.
  • Slut af med et lille drys flagesalt. Det er vigtigt, at det er flagesalt! Det gir et smukt udtryk på det færdige brød.
  • Sæt brødet ind i den varme ovn og bag det i ca. 15-20 minutter.
    Husk at ovne bager meget forskelligt, så hold øje med brødet under den sidste del af bagningen.
    Tip: Du vil måske opleve, at din rosmarin bliver mørkebrun under bagning. Du kan forsigtigt løfte den af og erstatte den med en frisk gren inden servering. Det er ikke meningen, at de tykke rosmaringren skal spises - men de øvrige krydderurter smager dejligt.
  • Nyd det lækre brød og husk, du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på MAJSPASSION

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.