Focaccia med kartoffel, timian og parmesan

Luksusudgaven af det klassiske focaccia, hvor det er er forkælet med tynde sprøde kartoffelskiver og friskrevet parmesan.

Et forrygende madbrød, du kan nyde som det er, lige fra ovnen, som tilbehør til supper og salater. Ja kort sagt, som du ville gøre med et almindeligt focaccia.

Brødet er bagt med surdej og er koldhævet, så det er et brød, der kræver lidt forarbejde og god tid. Men det er på ingen måde svært at lave.

Opskriften på dejen, er fra min opskrift på focaccia med surdej, hvor jeg bruger en aktiv surdej.

Focaccia med kartoffel, timian og parmesan

Vær den første til at vurdere!
Lækkert og luftigt madbrød med masser af dejlig smag og spændende topping i form af sprøde kartoffelskiver, timian og friskrevet parmesan.
Perfekt madbrød du kan spise som det er lige fra ovnen, bruge som tilbehør til supper, salater og som det lækreste sandwichbrød og bruschettas.
Antal: 1 brød

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 portion focacciadej (link til opskrift nedenfor)
  • 4-5 stk kartofler skåret i tynde skiver (Brug skarp kniv eller mandolinjern)
  • 1 dl god olivenolie
  • 1-2 spsk friske timianblade (kun de små fine blade og ingen hårde stilke) (Du kan også bruge frisk oregano, rosmarin, mynte og salvie eller lave en blanding af det hele.)
  • 2 tsk flagesalt (ikke fint salt) som drys
  • Lidt friskrevet parmesan

Instruktioner

  • Tag den koldhævede focacciadej ud af køleskabet mindst 1 time før du vil bage med den. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet.
    Når du håndterer dejen, er det vigtigt, at du ikke slår luften ud af dejen.
  • Varm ovnen op på 250 grader alm ovn
  • Vask kartoflerne grundigt og sknit dem i tynde skiver. Læg dem i en si og drys med lidt salt, vend det godt rundt, så saltet fordeles på skiverne. Lad dem stå og trække 10-15 minutter, så noget af væden trænger ud.
    Dup kartoflerne med køkkenpapir eller rent viskestykke. Så er de klar.
  • Olivenolien blandes med de friske og fintsnittede krydderurter.
  • Bruger du en slip let bradepande, kan du hælde dejen forsigtigt ned i formen – eller anbefaler jeg, at du forer den med bagepapir. Igen, pas på du ikke slår luften ud af dejen.
  • Fordel lidt over halvdelen af olivenolien med de friske krydderurter over dejen og tryk med rene fingre fordybninger i dejen.
  • Fordel kartoffelskiverne over hele overfladen på brødet. De skal helst ligge side om side og ikke for meget over hinanden. Så er der risiko for, at de ikke blir sprøde og lækre.
    Fordel nu resten af olivenolien med de friske krydderurter henover og drys med flagesalt, friskkværnet peber og giv til sidst det hele et gavmildt drys friskrevet parmesan.
  • Sæt brødet ind i den varme ovn og bag det i ca 20-30 minutter.
    Bagetiden afhænger af din ovn og hvilken slags bageform du anvender, så hold øje med den og tjek til sidst, at den er helt gennembagt.
    Tip: Løft med en bagespartel den ene ende af brødet fri af formen og bank under bunden. Lyder det hult, er brødet færdigbagt.
    Lad brødet køle af på en bagerist.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Nu er jeg madnørd og bruger rigtig meget tid i køkkenet. Så jeg synes det både er hyggeligt og sjovt at lave min egen surdej og bage med den. Men ja, ikke alle har tid og lyst til at nørde med surdej – og det har jeg fuld forståelse for.

Har du lyst til at bage et surdejsbrød, men har du ikke lige din egen surdej, så er der heldigvis hjælp at hente. I dag kan du heldigvis i langt de fleste supermarkeder købe en færdiglavet surdej (de ligger i poser der, hvor du finder mel). En færdiglavet surdej er ikke det samme, som den du selv har stående og som er aktiv og frisk – men det er et rigtig godt alternativ. Husk at tilføje en smule gær, hvis du bruger en færdiglavet surdej. Den købte surdej gir nemlig kun brødet smag af surdej, men den kan ikke hæve din dej. Derfor er du nødt til at tilsætte en smule gær.

Det du til gengæld ikke må snyde med, er koldhævningen. Det ville være rigtig synd, for koldhævningen gir bare så meget ekstra smag. Så planlæg din bagning, så din dej får en overnatning i køleskabet. Tag den ud og lad den hæve på køkkenbordet mindst 1 time inden du bager med den. Så får du et rigtig godt resultat.

Lyst til mere brød…?

Er du også vild med lækkert brød, så skulle du prøve nogle af mine andre brødopskrifter.

Prøv f.eks.:

Focaccia – Luftigt og lækkert surdejsfocaccia

Brydebrød | Pull apart juletræ med ost og hvidløg

Ciabatta boller – sprød skorpe og luftig krumme!

Hvidløgsflutes – lækkert tilbehør til dine salater, supper og gryderetter

Grydebrød med surdej

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments