Focaccia med ost, karamelliserede løg og kartofler

Focaccia madbrød med kartofler, ost og karamelliserede løg
Focaccia med kartofler, ost og karamelliserede løg

Focaccia med lækker topping

Jeg har tidligere lavet en opskrift med focaccia med kartofler og parmesan på – og den blev et kæmpe hit herinde på bloggen.

Nu er tiden inde til en lille opdatering af opskriften og den kommer her, med et virkelig lækkert focacciabrød der nærmest er en fusion mellem et madbrød og en pizza. Jeg lover dig, at det er godt!

Men vi stopper ikke her, for flere har skrevet til mig, om jeg ikke kan lave en opskrift på et luftigt og lækkert focaccia, der kan bages samme dag – altså uden koldhævning. Og jo, det kan jeg da godt, for jeg forstår jer godt. Det er jo bare ikke altid lige, at vi dagen i forvejen får lavet dejen klar til koldhævning.

Bemærk, at når du koldhæver, blir får både smag og brødets struktur meget bedre vilkår. Så har du tiden til det, så lad endelig brødet overnatte i køleskabet.

Så her kommer en opskrift, hvor du kan bage samme dag, som dejen laves. Håber du blir glad for den.

Vild med lækkert brød….?

Hvis du følger med herinde, har du sikkert for længst opdaget at jeg er mere end glad for focaccia. Det er for mig, det ultimative madbrød og netop derfor, blir det lavet igen og igen.

Nedenfor finder du nogle direkte links til opskrifter på focacciabrød:

Focaccia – perfekt brød uden æltning

Focaccia med ost, tomater og grøn pesto

Focaccia – madbrød med cheddar og cherrytomater

Focaccia – Luftigt og lækkert surdejsfocaccia

Focaccia med kartoffel, timian og parmesan

Focaccia | Blomsterfocaccia

Du finder naturligvis også andre opskrifter på lækkert brød, store bløde boller og skønne kager. Kig under opskrifter og fanen BRØD eller fanen KAGER, hvis der skal sødt på bordet.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Focaccia med ost, kartofler og karamelliserede rødløg

Nemt og lækkert madbrød du kan bage samme dag, som du laver dejen.
Brødet egner sig som et komplet måltid serveret sammen med en enkel grøn salat
Ret Aftensmad, brød, hovedmåltid
Køkken Italiensk
Keyword focaccia, focacciabrød, karamelliserede rødløg, kartofler, madbrød, ost
Antal 1 brød
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg kører dejen på røremaskine
  • Bradepande str. 23 x 33 cm Ønsker du et lavere brød, vælger du bare ovnens bradepande og spreder dejen mere ud.

Ingredienser

Til dejen:

  • 350 gram lunkent vand
  • 3 tsk tørgær Ved koldhævning skal der kun tilsættes 1.5 tsk tørgær
  • 1 spsk flydende honning
  • 500 gram hvedemel med højt proteinindhold fx manitobamel
  • 1 tsk fint salt
  • 3 spsk olivenolie

Til topping:

  • 100 gram revet ost - jeg brugte Gouda
  • 1/2 dl olivenolie til at stege i OG som dryp på dejen
  • 2 store rødløg skåret i tynde både
  • 1 spsk smør til karamelliseringen
  • 2 tsk sukker til karamelliseringen
  • 2 stk kartofler skåret i papirstynde skiver (behold gerne skrællen på)
  • 2-3 kviste frisk rosmarin
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Evt lidt Pizzakrydderi hvis du ønsker lidt ekstra spice Jeg bruger Pizza Seasoning fra @EpicSpice

Sådan gør du

Sådan laver du dejen:

  • Rør vand, tørgær, honning og mel grundigt sammen og lad dejen hvile 30 minutter inden du tilsætter olivenolie og salt.
    Sæt hastigheden op (læg gerne en hånd på maskinen) og lad den køre dejen fri fra skålens kanter.
    Dæk skålen til og stil den til hævning et lunt sted i 3 timer.

Sådan klargør du toppingen:

  • Steg rødløgene i lidt olivenolie til de er klare og begynder at tage farve. Så tilføjer du en klat smør og der drysses lidt sukker henover og de steges videre indtil sukkeret karamelliserer. Det er vigtigt at der røres meget, da de ellers risikerer at brænde på.
  • Riv osten på den grove side af rivejernet og skær kartoflerne i papirstynde skiver.

Sådan laver du brødet:

  • Alt efter hvor tykt du ønsker det færdige brød, vælger du en lille eller stor bradepande, lægger bagepapir ned i den og drypper papiret med olivenolie.
  • Hæld forsigtigt dejen ned i bradepanden og løft enderne ind over hinanden så det formet som et aflangt brød og vend det rundt, så samlingerne ligger nedad.
    Dæk det til og sæt det igen til hævning et lunt sted i 30-60 minutter.
  • Har dejen ikke af sig selv fordelt sig i bradepanden, trækker du det forsigtigt i form. Dryp lidt olivenolie henover og tryk med fingerspidserne små huller i dejen.
  • Fordel først den revne ost og dernæst de karamelliserede rødløg henover dejen og slut af med et lag kartoffelskiver.
  • Krydr med flagesalt og friskkværnet peber og dryp lidt olivenolie henover. Med fingrene smøres lidt af olivenolien ud på kartoffelskiverne, så de ikke brænder på.
    Tip: Bruger du frisk rosmarin, så dryp lidt olivenolie ud på fingrene og masser olien ind i i rosmarinen, så den ikke brænder på under bagning.
  • Bag focacciabrødet ved 225 grader alm ovn på nederste ovnribbe i ca 20-30 minutter alt efter, hvilken bradepande du vælger. Jo højere brød, jo længere bagetid. Tjekt ved at bake brødet under bunden. Det skal lyde hult.
    Tip: Vil du gerne have mere farve på oversiden af dit brød, så flyt bradepanden op på midterste ribbe de sidste 10 minutter af bagetiden.
  • Lad brødet køle en smule af og server det så lunt evt sammen med en dejlig salat
Focaccia madbrød med ost, kartoffelskiver og karamelliserede løg
Focaccia med ost, kartofler og karamelliserede løg
Lækker focaccia brød med ost, kartoffelskiver og karamelliserede løg
Focaccia med ost, kartoffelskiver og karamelliserede løg

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.