Focaccia med ost, tomater og grøn pesto

Focaccia

Ja jeg indrømmer det gerne. Focaccia er bare vores all time favorit herhjemme – og det med god grund.

Focaccia er på alle måder et virkelig lækkert brød, der kan varieres i det uendelige alt efter, hvad humøret lige er til. Ofte laver jeg focaccia helt plain med en rigtig god olivenolie, flagesalt og frisk rosmarin. Det er vildt lækkert!

I dag har jeg lavet et focaccia med rød cheddar, små cherrytomater, grøn pesto og pizzakrydderi på toppen. Det gav et helt fantastisk brød, der bare MÅTTE med på bloggen.

Vi spiser ofte focaccia som et selvstændigt måltid og netop det her brød, er velegnet som et sådant. Focaccia er også perfekt tilbehør til supper, salater og gryderetter og så er det naturligvis helt fantastisk som sandwichbrød og til bruschettas.

Jeg nørder for tiden med at bage med surdej, men der vil naturligvis fortsat komme nye opskrifter med helt alm gær eller tørgær. Dagens focaccia har jeg f.eks. bagt med tørgær.

Da jeg efterhånden sjældent bager med gær, gir det mere mening for mig, at have en dåse tørgær stående i køleskabet. Så løber jeg ikke ind i det evindelige problem med, at gæren er blevet for gammel. Du kan altid erstatte tørgær med alm gær, hvis du foretrækker det.

Dejen skal IKKE æltes! I stedet laves stretch and fold, som er meget lettere end alt det æltearbejde. Det gir samtidig en dejlig blank og elastisk dej – og så er teknikken meget nem. For at gøre det nemt at forstå, har jeg lavet et lille videoklip, som du kan se herunder.

 

Vild med focaccia?

Er du også vild med focaccia, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter på det lækre brød. Herunder finder du direkte links til mine mest populære opskrifter:

Focaccia med kartoffel, timian og parmesan

Focaccia-juletræ | opskrift på lækkert focacciabrød med pynt

Focaccia | Blomsterfocaccia

Focaccia – madbrød med cheddar og cherrytomater

Focaccia – det ultimative focaccia med koldhævning

Focaccia med ramsløg og pynt

Du finder flere opskrifter på lækkert brød inde under mine opskrifter og herefter fanen med BRØD

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Focaccia med ost, tomater og grøn pesto

Luftigt og lækkert madbrød du kan nyde som et selvstændigt måltid eller som tilbehør til supper, salater og gryderetter. Focaccia er også velegnet som sandwichbrød og til bruschettas.
Ret Aftensmad, brød, madbrød, Tilbehør
Køkken Italiensk
Keyword brød, focaccia, focacciabrød, madbrød
Antal 1 brød
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Focacciadej:

 • 4 gram tørgær
 • 420 gram vand (stuetemperatur)
 • 10 gram olivenolie
 • 10 gram salt (flagesalt eller fint salt)
 • 1 spsk flydende honning
 • 500 gram økologisk Manitobamel eller anden hvedemel

Topping:

 • Rød cheddar skåret i tern
 • Små cherrytomater skåret i halve
 • Grøn pesto rørt op med lidt olivenolie
 • Pizzakrydderi eller flagesalt
 • Frisk basilikum som pynt efter bagning

Sådan gør du

 • Rør vand, tørgær, honning, flagesalt, olivenolie godt sammen, så der ikke er gærklumper tilbage.
 • Rør herefter melet i indtil der ikke er melklumper tilbage. Dejen skal blot røres sammen og IKKE æltes.
  Dæk skålen til og lad den stå tildækket i 15 minutter.
 • Nu skal du lave første gang stretch and fold sådan her:
  Fugt hænderne og løft dejen op i den ene side og træk den over på den modsatte side. Drej skålen og gentag indtil du har været hele vejen rundt.
  Du kan også gøre det på den måde, at du løfter dejen op på midten og folder den ind under sig selv.
  Er du i tvivl så hop ind på selve indlægget, hvor jeg deler en video. Her kan du se hvor nemt det er.
  Dæk skålen til og lad den igen hvile 15 minutter inden du gentager.
  Efter 3 omgang stretch and fold, samles dejen til en kugle der smøres med lidt olivenolie, så den ikke tørre ud. Dæk skålen med låg eller pose og stil på køl natten over.
  Minimum 12 timer og gerne 24 timer.
 • Dag 2:
  Tag dejen ud et par timer før den skal bruges.
 • Hæld forsigtigt dejen ud i en smurt bradepande eller beklædt med bagepapir. Pas på du ikke slår de fine bobler ud af dejen.
 • Lad dejen stå på køkkenbordet til den er hævet med 1/3. Pres ostestykker og cherrytomater ned i dejen uden at de rører bunden. Dryp med pesto og lav lidt fordybninger med fingrene, så pesto/olivenolie kan trænge ned i dejen.
  Slut af med at drysse med pizzakrydderi eller lidt flagesalt
 • Bages ved 250 grader alm ovn i ca 20 minutter til brødet er gennembagt dvs gyldent på overfladen og lyder hult når du banker i bunden.
  Obs: Bagetiden afhænger af hvilken beholder du bager brødet i. Tjek derfor altid inden du tager brødet ud. Blir det for mørkt på oversiden, så dæk det til med lidt staniol.
 • Tag brødet ud af ovnen og lad det køle en smule af inden du drysser det med friske basilikumsblade.
  Tip: Focaccia er fryseegnet!
 • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.