Forårsstemning – sådan bringer du foråret ind i din bolig

Forårsstemning….

Åhhh hvor har jeg bare GLÆDET mig til, at de første forårstegn skulle vise sig. Og nu er vi i hvertfald iflg kalenderen endelig kommet til det længe savnede forår.

Men selvom kalenderen melder FORÅR, er det stadig alt for tidligt at begynde på de store haveprojekter, med mindre vi snakker om omlægning af bede, plantning af buske og træer osv.

Så haven må lige vente lidt endnu, men heldigvis er der så andre hyggelige ting, vi kan gå igang med. Forspiring af sommerens blomster f.eks. og har du drivhus (suk, det har jeg ikke), så er du bare rigtig heldig. Så starter din sæson jo flere uger før os uden drivhus.

Bring forårsstemning ind i huset…

Og så kan vi også bringe foråret helt ind i stuerne. Det er både nemt og hyggeligt, for heldigvis er der i stort set alle supermarkeder rigeligt med afklippede tulipaner, hyacinter osv og en masse løgplanter at vælge imellem. Her får du mine tips til, hvordan du på en nem og enkel måde kan bringe forårsstemning ind i dit hjem.

Du skal bruge glas i forskellige størrelser, bloklys og gerne nogle lerkrukker i forskellige størrelser. De må meget gerne have lidt patina, så de ikke står helt nye i den der skrigende teracottafarve.

Gå en tur i skoven eller i haven og hent birkeris (de lange grene fra hængebirk), små fine snoede grene f.eks. fra troldhassel, mos og lidt efeu eller pletter i luften. Mere skal der ikke til – lige bortset fra de blomster og løgplanter du ønsker at bruge.

Sådan laver du tulipaner i glas med bloklys:

En stor glasskål, en mindre skål, bloklys, lidt iskoldt vand, en efeugren og tulipaner i din ynglingsfarve.

Fyld først lidt iskoldt vand i den store skål og sæt en mindre ned i midten med et bloklys i. Vandet skal kun lige dække tulipanstilkene og endelig ikke selve blomsterhovedet. Snit med en skarp kniv tulipanstilkene skråt og i en længde, så de kan ligge ned i skålen. Med spidsen af kniven laver du et lille bitte snit lige under blomsterhovedet – det får tulipanerne til at holde længere. Læg tulipanerne “lagvis” ned i skålen og slut af med en efeugren.

Hold tulipanerne væk fra direkte sol og stil dem gerne køligt om natten f.eks. udenfor på en overdækket terrasse, udhus eller lign. På den måde kan dine tulipaner holde sig op til 14 dage.

Sådan laver du hyacint i glas:

Du skal bruge et stort højt glas og et mindre glas, der kan stå inden i, 1 hyacint, mos, birkeris, efeugrene og evt en lille mosbelagt gren eller gren fra troldhassel.

Læg nogle birkeris sammen og bøj dem rundt som en lille krans, der lægges ned i den store glas.

Fjern plasticpotten fra hyacinten og læg fygtigt mos rundt om roden og put det ned i den lille glas. Stil den ned i midten af det store glas, så birkerisnene lægger som en krans udenom. Slut af med en efeugren og evt en snoet mosbelagt gren eller troldhasselgren.

Hold mosset fugtigt med en vandspray.

Sådan laver du tulipaner i glas:

Du skal bruge et højt glas og et mindre cylinderglas i nogenlunde samme højde (det inderste glas må gerne være lidt kortere end det yderste), birkeris, efeugrene, krogede grene, tulipaner i den ynglingsfarve og lidt iskoldt vand.

Fold birkeris sammen til en lille krans, der passer ned i det yderste glas. Stil herefter det inderste glas ned i midten og fyld lidt iskoldt vand i (tulipaner har brug for LIDT, men ISKOLDT vand), læg efeugren ned på birkerisene. Snit tulipanerne, så de passer i højden. Snit dem skråt med en skrap kniv og med spidsen af kniven snittes et lillebitte hul lige under blomsterhovedet. Stil tulipanerne ned i det iskolde vand og sæt et par krogede og gerne mosbelagte grene ned i vandet.

Den lette måde til at bringe foråret ind i stuerne:

Den absolut letteste måde til at få foråret hurtigt ind i stuerne, er at købe små forårsløg, der ikke er sprunget ud endnu. De er ret nøjsomme og kan i princippet placeres direkte ned i potter og krukker og blot dækkes med lidt mos – så er det klar til at pynte og sprede glæde i flere uger.

Jeg passer nu lidt ekstra på blomsterløgene og fjerner plasticpotten og putter dem i lidt jord, før de dækkes med mos og evt lidt krogede grene. De vandes ikke direkte, men jeg sprayer mosset med en vandsprayer og så stiller jeg altid potterne uden for direkte sol. Det får dem til at holde en del længere.

Når blomsterne er triste at kigge på, klipper jeg blomsterne af og lader ofte de stadigt grønne blade stå nogle dage. Og så gemmer jeg løgene og sætter dem ud i haven i stedet for at smide dem ud. Nogle går til, men ofte får de nyt liv og kommer igen år efter år. Det gir bare rigtig god mening, synes jeg.

Håber du er blevet lidt inspireret. Har du brug for en HOW-TO-VIDEO kan du inde på min instagram konto Majspassion under Højdepunkter se alle mine video’s af hvordan jeg laver mine forårsdekorationer.

Tak fordi du læste med

Kh Maj

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.