Formland – forår 2019

Formland – Danmarks største designmesse

En fagmesse for leverandører og indkøbere med passion og interesse for design, delikatesser og boliginteriør – et sandt mekka med ALT det nye.

Formland afholdes to gange årligt, forår og efterår og foregår i Herning Messecenter…..

Herning Messecenter består af mange haller, 8 for at være helt nøjagtig, så den er virkelig kæmpe stor og slet, slet ikke at sammenligne med typiske messer, der ofte foregår i en idrætshal, der hurtigt er kigget igennem.

For mig er Formland en kæmpe inspiration, hvor jeg henter ideer og inspiration til såvel bloggen her, men i høj grad også til kommende malerier.

HØJDEPUNKTER:

Dette var min anden gang på Formland og jeg var glad for igen at besøge messen og opdage nyt design. Formland er kæmpe stor og det er svært at vælge, hvad der skal med her på bloggen, men her får i lidt af mine højdepunkter.

At se alt det nye, inden det kommer ud i butikkerne, fascinerer mig og jeg glædede mig til at se, hvad de nye upcommers i CREAOTRS COMMUNITY havde at byde ind med inden for især boliginteriør og farver. Det er så spændende at se, hvilke farver der kommer og ofte er det ganske overraskende, for her kan man virkelig tale om nytænkning. Jeg bruger de nye farver som inspiration i mine malerier, så jeg altid kan levere malerier, der passer ind i den moderne boligindretning.

Farver – masser af farver

Den typiske nordiske stil med hvide og og beige farvekombinationer så jeg ikke meget af på messen, men derimod et væld af farver lige fra de friske til de brændte og afdæmpede af slagsen. Kort sagt – nu skal der farver på!
Størst var overraskelsen, eller måske nærmere chokket over farvevalget på en af væggene, som jeg havde forventet skulle være i grønne nuancer, da grøn er valgt som årets farve i 2019. Men her var intet spor af grøn – men derimod lilla, som i ordets mest bogstavelige betydning. Jeg blev faktisk så overrasket (læs: forfærdet) at jeg helt glemte at tage et foto. Den farve skal jeg lige vænne mig til…..

Bæredygtighed

Et nærmest fælles tema for messen kunne næsten være begrebet “bæredygtighed”, der kom til udtryk i form af genbrugsmaterialer, affaldsmaterialer lavet om til noget helt andet og meget mere. Rester fra bla. køkkenbordsfremstilling lavet om til smukke tapas- og skærebrædder eller smukke møbler i et råt og industriagtigt look. Vi så ikke meget feminint pynt, men derimod en mere rå og maskulin boligindretning, der virkelig signalerede nytænkning.

Luksuriøst velour og gyldne metaller

Er du vild med 20’erne og 30’ernes indretningsstil Art Deco, en luksuriøs og ekstravagant indretningsstil – så er der godt nyt til dig.

Der var rigtig meget velour i smukke douchede farver, der kombineret med gyldne metaller, gav et meget eksklusivt og elegant udtryk. Hvordan man så lige får passet det ind i en bolig, der i udpræget grad er indrettet i nordiske lyse farver, må jeg være dig svar skyldig på. Jeg tror at jeg fastholder mit nordiske look og hvis nogen undrer sig, kan jeg altid begrunde det med bæredygtighed.

Træ og blomster hitter

Hvor jeg nok ikke hopper med på velourbølgen, er jeg til gengæld vildt glad for at møbler og interiør i træ er så populært. Træ passer perfekt ind i den nordiske indretning og skaber på en fin og naturlig måde varme og hygge i indretningen. Træprodukter er i dag meget miljøvenlige og bæredygtige ikke mindst takket være de virksomheder, der genanvender restprodukter fra træindustrien. Meget spændende og jeg glæder mig til at se meget mere, når tingene kommer ud i butikkerne.

Lige som træ er også blomster et hit. Det har de snart været et stykke tid, hvor det bliver mere og mere in, at indrette med grønne planter, men nu skal der også blomster på sofapuder og sengetøj og der skal blomsterdekorationer på bordet. Du kan læse mere om, hvordan du indretter med grønne planter her.

Blomster og tilbehør, havde fået en stor hal, hvor enhver med passion for have og indendørsplanter kunne få sin lyst styret – eller blive vildt inspireret.

Jeg kunne næsten ikke løsrive mig fra en stor og vildt flot stand fra B.Green, der forhandler de smukkeste krukker man overhovedet kan tænke sig. De nye farver i gul, grøn og sart blå glasur var selvfølgelig repræsenteret, men også meget smukke rå og patinerede med mos – ja altså, endnu mere til ønskelisten.

B. Green sælger desværre kun i fysiske butikker, men oplyser gerne forhandlere og hun lovede, at jeg efter messen kunne kontakte hende for at få oplyst, hvilke butikker i mit lokalområde, der (forhåbentligt) har bestilt de smukke glaserede krukker.

Mad, mad, mad……

Som i nok har opdaget, betyder mad rigtig meget for mig og særligt lækker hverdagsmad med et lille twist. Derfor er Formlands FOOD-afdeling en virkelig guldgrube med alle de mange spændende krydderier og delikatesser, der måske ikke lige findes i mit lokalområde. Nye delikatesser og krydderier motiverer og gir nye ideer til spændende retter, der senere kommer på bloggen og jeg er allerede gået igang med at eksperimentere i køkkenet.

Men ud over spændende krydderiblandinger og delikatesser faldt jeg over en stand fra firmaet Maison Mette, der forhandler det skønneste køkkenudstyr fra bl.a. Revol og De Buyer. For det første var selve standen så flot og inspirerende lavet, men at stå der helt omringet af alle de smukke, gedigne gryder, pander og tallerkener……de må (også) på ønskelisten!

 

Luksus i hverdagen…….

En stand, der virkelig ligger mig hjerte nær er Humdakin, der har en mission om at kombinere smukt design med moderne husholdning og rengøring. Produkterne er foruden at være uroligt smukke og velduftende også miljøvenlige og meget effektive. Jeg holder af nordisk design og jeg holder af at arbejde i rene og lækre omgivelser, hvor det handler mere om kvalitet end om en brug- og smid-væk-kultur. Derfor er jeg glad for at Humdakin også har lavet en tekstilserie af skønne bomuldsprodukter, der alle er GOTS- og OEKO-TEX-certificerede i mange smukke farver, der pynter i mit åbne køkkenmiljø.

Som nogle af jer ved, er social ansvarlighed vigtig for mig (læs evt. tidligere artikel om tiny gardens) og også her er Humdakin med på banen, idet deres produkter produceres på fabrikker, der alle har ordentlige arbejdsforhold.

Ingen tvivl om, at Humdakin hører til under luksusprodukter, der koster noget mere end den billige opvaskmiddel eller håndsæbe på supermarkedernes hylder, men det er klart, at produkter der har omtanke for både miljø, design, gode arbejdsforhold hos producenterne og brugervenlighed har en højere pris. For mit vedkommende opvejes den højere pris af produkternes kvalitet, og kvalitet koster som bekendt.

Mødet med mit store idol…..

Sidst, men ikke mindst blev et af mine højdepunkter mødet med Holly Becker.

Kvinden bag bloggen Decor8 (“Decorate”)Holly Becker, amerikaner nu bosat i Tyskland, er en af de mest kendte designbloggere i verden. Hun er uddannet journalist, er forfatter og stylist – og endnu engang gæst på Formland, hvor hun bl.a. på scenen lavede et diskussionspanel med to andre trendeksperter Stefan Nilsson (Trendstefan) og Mads Arlien-Søborg om internationale trends i 2019.

Jeg hørte hendes oplæg sidste gang og på daværende tidspunkt vidste jeg ikke, hvem hun var, men blev hurtigt betaget af hendes viden og måde at formidle på.

Ud over at deltage i diskussionspanelet, besøgte hun forskellige stande og bl.a. ovennævnte Humdakin, hvor hun sammen med Camilla Schram (ejer og grundlægger) lavede et lille oplæg i forbindelse med deres workshop og det var i den forbindelse at jeg mødte hende. Foruden at være ualmindelig dygtig i sit fag, er hun også et virkelig dejligligt menneske, jeg ser som en kæmpe inspiration. Super spændende at møde hende og et absolut højdepunkt på Formland.

Du kan møde Holly Becker på de social medier (instagram – decor8) og så har hun lige udgivet eget magasin LIVING AT HOME + HOLLY, der sendes fragtfrit også til Danmark.

Håber på et gensyn til august

Med kærlig hilsen

 

 

 

 

 

 

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.