Fransk nougat

Søde franske fristelser…

Tidligere købte jeg altid lidt fransk nougat op til jul, men sidste år fandt jeg en opskrift af Mette Blomsterberg, som jeg bare måtte afprøve. Det smagte så dejligt, at jeg har gentaget succesen igen i år.

Det er lidt besværligt med den meget klisterede sukkermasse, der skal håndteres mens den stadig er varm og det kræver et sukkertermometer, men når du står med de færdige franske nougatstænger, er det hele besværet værd.

Jeg pakker mine ind i lidt cellofan, så de ikke klistrer sammen.

Du skal bruge følgende:

  • 60 g usaltede pistaciekerner
  • 150 g mandler
  • 250 g sukker
  • 125 g vand
  • 100 g glukose
  • 125 g honning
  • 75 g æggehvider
  • Lidt flormelis
  • Sukkertermometer

Sådan gør du:

  1. Kog mandlerne kort og smut dem.
  2. Rist de smuttede mandler og pistaciekerner i ovnen ved 150 grader i ca. 5 minutter. Afkøl nødderne helt.
  3. Kog sukker, vand og glukose op i en kasserolle.
  4. Mette Blomsterberg anbefaler, at man renser kasserollens sider med en pensel dyppet i koldt vand. Dette for at undgå at sukkeret krystaliserer, hvilket vil ødelægge karamellen. Det bør gøres 5-6 gange.
  5. Kog karamellen til den er 140 grader, brug et termometer. Tilsæt honningen og kog videre, til karamellen rammer præcis 148 grader.
  6. Pisk imens æggehviderne til en let marengs med en røremaskine. Hæld den stadig varme sukkerlage i marengsen lidt ad gangen, mens der piskes. Forsæt med at piske til massen kun er lun.
  7. Skrab massen ud på en bagemåtte og “ælt” de ristede nødder ind i massen. Kom straks massen op i en beholder ca. 18 x 18 cm, der er foret med bagepapir på både bund og sider.
  8. Lad den franske nougat afkøle ved stuetemperatur, gerne til næste dag.
  9. Fjern bagepapiret og drys den franske nougat med lidt flormelis.
  10. Udskær nougaten med en skarp kniv og pak den ind i cellofanpapir (hvis du da ikke spiser den med det samme)

Velbekomme

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.