klassiske Frikadeller

Der kan ligge megen kærlighed i en frikadelle…..

Jeg ved godt, at nogle vil mene at alle kan lave frikadeller. Men hey, vi har alle været unge og lige fløjet fra reden og stået der med lysten til mors frikadeller, men ikke lige fået en opskrift med i farten.

Frikadeller

Vær den første til at vurdere!
Saftige og virkelig lækre frikadeller – opskriften du bare må prøve!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1200 gram hakket kalv og svinekød
  • 4 stk æg
  • 2 store fintrevne almindelige gule løg
  • Ca 1.5 dl rasp (måske lidt mere afhængig af hvilken rasp du bruger)
  • 1 dk minimælk (evt lidt mere alt efter farsens konsistens)
  • 2 måleske flagesalt (12 gram)
  • Godt med friskkværnet peber
  • ½ tsk friskrevet muskatnød

Instruktioner

  • Alle ingredienser æltes godt sammen evt i en røremaskine
  • Konsistensen skal være fast uden at være tør. Måske der skal tilføjes lidt ekstra rasp og mælk for husk, at en frikadelle IKKE er en kødbolle.
  • Form en lille bitte prøve-frikadelle, som du steger i olie eller smør (hvad du foretrækker). Smag om du synes at struktur og smag passer – ellers juster inden du steger resten.
  • Varm en stor pande op og smeltet smør/olie og form herefter frikadeller (jeg laver dem med en skefuld fast, der formes som en bolle). Læg dem ned i den varme olie en ad gangen og steg dem ved middel varme indtil de får en fin stegeskorpe.
  • Sænk varmen og lad dem stege videre – mine får 15 minutter ialt.
    Læg de færdige frikadeller over på et fad og tag med en ske stegerester op af panden. Tilføj ekstra smør/olie – så er du klar til næste portion.
  • Frikadeller er fryseegnede. Derfor laver vi gerne en stor portion, som pakkes i mindre portioner. Så er der altid nem og hurtig aftensmad – eller frokost – på en travl dag.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Mine tre drenge er alle ret ferme i et køkken, men lige den der frikadelleopskrift var alligevel smuttet i svinget. Opskriften måtte laves specielt til formålet, for jeg har altid lavet dem på “slump” og det gjorde min mor og min mormor også.

Det kom der en rigtig hyggelig eftermiddag i køkkenet med frikadellestegning og mange prøvesmagninger ud af.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments