Fritter med rosmarin og flagesalt

Fritter med rosmarin og flagesalt – sprøde og lækre!

De her hjemmelavede rosmarin-fritter er perfekte som tilbehør til en god steak, en hjemmelavet burger, til boeuf bourguignon eller de andre simreretter og one-pots her på bloggen.

Skal det være, så lad det være…

Jeg orker ikke al den fanatisme omkring mad og vil helst bare spise lidt af det hele.

Desværre er det sådan, at der er bestemte fødevarer jeg ikke kan tåle – i hvertfald ikke på daglig basis og det er bl.a. fødevarer med højt indhold af stivelse. Det betyder ikke, at jeg ALDRIG spiser dem, men at jeg begrænser indtaget til f.eks. week-ender eller ved særlige lejligheder.

Vi kan nok alle blive enige om at friturestegning ikke er sundt og derfor hører fritterne her også til sjældenhederne, men ikke desto mindre tager jeg dem med ind på bloggen – for de er altså virkelig gode!

Rosmarin fritter

Sprøde pommes frites med rosmarin og flagesalt
Spis dem som de er med en lækker dip eller som tilbehør til hjemmelavede burger, en god steak eller til boeuf Bourguignon
Ret Hovedret, Snack, Tilbehør
Keyword fritter, fritter med rosmarin, pommes frites
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 kg kartofler - vaskede med gerne med skræl
  • Olie til frituretegning
  • Flagesalt og friske rosmarinkviste

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Skær kartoflerne ud til pommes frites - behold gerne skrællen på
  • Læg kartoffelstavene i koldt vand gerne en times tid - skift gerne vandet et par gange
  • Hæld vandet fra og dup stavene tørre i et rent viskestykke
  • Hæld olie i en tykbundet gryde - hav altid et passende låg liggende ved siden af når du håndterer brandvarm olie.
    Varm olien op til omkring 150-160 grader - kontroller evt med et sukkertermometer eller når olien syder om en kartoffelstav
  • Tilsæt en del af kartoffelstavene, men lad være med at overfylde gryden. Lad dem koge i olien 5-6 minutter uden at de tager farve.
  • Læg dem over på en bradepande imens de øvrige fritter laves.
  • Lige inden servering gir du fritterne endnu en tur i den varme olie indtil de er sprøde og gyldne.
  • Læg et par kviste frisk rosmarin ned i den varme olie. De skal ikke have ret længe før de er sprøde. Læg dem over på lidt køkkenrulle indtil de skal drysses over de færdige fritter lige inden servering.
  • Drys med flagesalt - og nyd dem!
  • TIP:
    Skal du lave en rigtig stor portion, så kan du holde fritterne varme og sprøde i en opvarmet ovn
    Si den afkølede olie for urenheder og hæld den over i en beholder med tætsluttende låg. Opbevar olien på køl og genanvend den en ekstra gang.

Rigtig god fornøjelse!