Fritter med rosmarin og flagesalt

Fritter med rosmarin og flagesalt – sprøde og lækre!

De her hjemmelavede rosmarin-fritter er perfekte som tilbehør til en god steak, en hjemmelavet burger, til boeuf bourguignon eller de andre simreretter og one-pots her på bloggen.

Rosmarin fritter

Vær den første til at vurdere!
Sprøde pommes frites med rosmarin og flagesalt
Spis dem som de er med en lækker dip eller som tilbehør til hjemmelavede burger, en god steak eller til boeuf Bourguignon

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 kg kartofler – vaskede med gerne med skræl
  • Olie til frituretegning
  • Flagesalt og friske rosmarinkviste

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Skær kartoflerne ud til pommes frites – behold gerne skrællen på
  • Læg kartoffelstavene i koldt vand gerne en times tid – skift gerne vandet et par gange
  • Hæld vandet fra og dup stavene tørre i et rent viskestykke
  • Hæld olie i en tykbundet gryde – hav altid et passende låg liggende ved siden af når du håndterer brandvarm olie.
    Varm olien op til omkring 150-160 grader – kontroller evt med et sukkertermometer eller når olien syder om en kartoffelstav
  • Tilsæt en del af kartoffelstavene, men lad være med at overfylde gryden. Lad dem koge i olien 5-6 minutter uden at de tager farve.
  • Læg dem over på en bradepande imens de øvrige fritter laves.
  • Lige inden servering gir du fritterne endnu en tur i den varme olie indtil de er sprøde og gyldne.
  • Læg et par kviste frisk rosmarin ned i den varme olie. De skal ikke have ret længe før de er sprøde. Læg dem over på lidt køkkenrulle indtil de skal drysses over de færdige fritter lige inden servering.
  • Drys med flagesalt – og nyd dem!
  • TIP:
    Skal du lave en rigtig stor portion, så kan du holde fritterne varme og sprøde i en opvarmet ovn
    Si den afkølede olie for urenheder og hæld den over i en beholder med tætsluttende låg. Opbevar olien på køl og genanvend den en ekstra gang.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Skal det være, så lad det være…

Jeg orker ikke al den fanatisme omkring mad og vil helst bare spise lidt af det hele.

Desværre er det sådan, at der er bestemte fødevarer jeg ikke kan tåle – i hvertfald ikke på daglig basis og det er bl.a. fødevarer med højt indhold af stivelse. Det betyder ikke, at jeg ALDRIG spiser dem, men at jeg begrænser indtaget til f.eks. week-ender eller ved særlige lejligheder.

Vi kan nok alle blive enige om at friturestegning ikke er sundt og derfor hører fritterne her også til sjældenhederne, men ikke desto mindre tager jeg dem med ind på bloggen – for de er altså virkelig gode!

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments