Frokosttips

Frokost-tips uden brød…….

Da jeg lagde min livsstil om, var et af mine helt store hovedbrud: Hvordan nu med frokosten, når jeg ville undgå brød og andre hurtige kulhydrater?

Frokost forbindes ofte med rugbrød med en eller anden slags pålæg på eller måske en mættende salat med f.eks. pasta, ris eller kartofler. Tænker du, at du gerne vil skære ned på brødforbruget, men er bekymret for, om du kan blive mæt – så er der godt nyt. Ved at tilføje ekstra proteiner og gode fedtkilder, vil du opnå en rigtig god og holdbar mæthed.

Læser du med på bloggen, vil du måske tro, at jeg spiser nye retter hver dag til alle måltider. Sådan forholder det sig slet ikke, for faktisk spiser jeg ofte nogenlunde det samme – lidt lige som dem, der dag ud og dag ind lever fint med en madpakke med rugbrød med rullepølse, leverpostej og ost.

Jeg spiser ofte en samlet morgen- og frokostanretning fordi min morgen ofte starter bedst blot med en ægge-kaffe, der fint kan holde mig mæt indtil frokost, hvor jeg så spiser dagens første egentlige måltid.

Min frokost, består som hovedregel af en salat med æg tilberedt lidt forskelligt eller et par skiver low carb brød med fed ost, avocado og laks eller lign.

Nedenfor vil jeg gerne give dig lidt inspiration til hurtig og lækker frokost uden at du får hverken hurtige kulhydrater, korn eller stivelse.

Tip til madpakken:

Har du en mikroovn til rådighed på din arbejdsplads, så lav gerne en ekstra portion aftensmad – så er der nem og lækker frokost.

 

Stor blandet bladsalat med spicy kæmperejer, avocado, dild, mikrogrønt og hvid sesam

Lun frokostret: Spicy broccolibuketter (gerne fra frost) drysset med lidt græskarkerner,  mør og rød oksebøf skåret i skiver med en skefuld hvidløgssmør ovenpå. Du kan veksler mellem kyllingebryst og varmrøget laks.

Æggewraps med fyld – her asparges og grønt

Blomkålsboller med avocado og pocherede æg med mikrogrønt, sød chilisauce og flower sprouts. Du kan nem variere ved at skifte æggene ud med f.eks. røget laks, varmrøget laks rørt med fed creme fraiche og dild, tun fra dåse, dit ynglingspålæg eller fed ost.

 

Ristede grønne bønner (gerne fra frost) med rester af pulled chicken og chili mayo – her som rester fra et aftensmåltid, hvor jeg har lavet en ekstra stor portion til 2 gange nem frokost dagen derpå.

 

Tripple-spejlæg på en bund af blandet salat, rød snack peber, blåbær og mandler – drys med chipotle chili

Tip: Panden er fra De Buer og er i mine øjne helt uundværlig. Se udvalget hos http://www.maisonmette.dk/brands/de-buyer

 

Lun frokost med reder af butternut med æg og revet parmesan, avocado og flower sprouts, chili mayo og hvide sesamfrø eller som nedenfor, hvor de er lavet med zucchini i stedet for. Har du en rest til overs fra aftensmaden, kan du nænsomt genvarme rederne til frokost dagen efter.

 

Lun salat lavet af rester fra et aftensmåltid bestående af spiraler af sød kartoffel, der er ristet på panden i lidt kokosolie og krydderier sammen med forårsløg, rød snackpeber og med et spejlæg ovenpå. (Bemærk at sød kartoffel ikke er keto-venlig)

 

Igen rester fra et aftensmåltid: Ristede broccolibuketter, forårsløg, rød peber, græskarkerner og kyllingefilet med æg

 

Madpakke til en dag ud af huset: Palæobrød smurt med Philadelphia og toppet med avocado, æg og mikrogrønt og tomatskiver med mikrogrønt. Dertil lidt gnavegrønt som aspargesbroccoli og orange peberfrugt.

 

Rester fra et aftensmåltid: Ristede grønne bønner med chiliflager, rødt oksekød og en kryddermayo som dip. Kunne lige så let have været kylling eller fisk

 

Hurtigt frokost af blandet bladgrønt, tun i vand, blomkålsbolle med Philadelphia – chilimayo og mikrogrønt

 

Omelet med ristede grønne bønner, scorizopølse og revet rød cheddar

 

Så enkelt og alligevel så lækkert: Friskbagt palæobrød/stenalderbrød med revet zucchini med avocado og mikrogrønt

 

Oopsies med philadelpia, avocado og to slags æg, toppet med mandler og ristede græskarkerner

 

Spiser du ikke efter nogen særlig diæt, er der flere spændende opskrifter at hente inden for frokost-kategorien.

 

Rigtig god fornøjelse🧡

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.