Fyldt butternut| vegetarisk
Velbekomme!
Fyldt butternut | vegetarisk
Denne vegetariske ret er et absolut must her i efteråret og det er ved at være sidste udkald, for snart er sæsonen for de skønne græskar slut for denne gang.
Du skal bruge følgende:
- 1 middelstor butternut squash (eller hokkaido)
- 350 gram færdigkogte sorte ris (eller alm ris)
- 1 dåse sorte bønner (drænet og skyllet)
- 2.5 dl salsa
- 1 dl finthakket rød peber
- 1 stort finthakket løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stykke cheddarost (rives)
- 1 lille dåse majs (drænet)
- Lidt olivenolie til stegning
- Hakket bredbladet persille eller koriander
- Krydderier: Spidskommen, chiliflager, røget paprika, flagesalt, friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Del butternutten i to lige dele og skrab kernerne ud.
- Dryp med lidt olie og placer dem med snitfladerne opad på en bageplade med bagepapir
- Sæt dem i ovnen i ca 50 minutter. Test med en gaffel om de er helt møre ellers giv dem lidt mere.
- Imens gøres fyldet klar.
- Kog risene. Jeg bruger altid sorte ris, men har du ikke dem, så kan du bare anvende de ris du har.
- Sauter løg, hvidløg og rød peber i lidt olie til de er bløde.
- Tilsæt de kogte ris, de sorte bønner, salsaen, majsene, persille (eller koriander) og den revne cheddarost.
- Tilsæt krydderierne.
- Bland det hele godt og stil det til side.
- Skrab det møre butternut kød ud og efterlad en fin kant hele vejen rundt.
- Tilsæt butternut-kødet til fyldet og bland det godt sammen.
- Smag fyldet til og juster gerne med ekstra krydderier.
- Fyld de udhulede butternuts med fyldet og riv lidt ost henover.
- Stil dem tilbage i ovnen og gratiner dem.
Server dem med creme fraiche og guacamole
Jeg laver min guacamole ved at blende avocado med lidt creme fraiche, limesaft, hvidløg, flagesalt og peber.
TIP: Har du fyld til overs smager det skønt i en frokostbowl eller en wrap lavet af fladbrød med sød kartoffel.
Velbekomme!