Galette med squash og tomater

Skøn, skøn galette….

Altså noget jeg er vild med, så er det lækker mad, der ikke kræver hele dagen i køkkenet. Jo ind imellem er det da hyggeligt at gå og nurse om en simreret – men hver ting til sin tid. Nu er det sol og sommer, så skal dagene nydes i haven og ikke i køkkenet.

Galette med squash og tomater

Vær den første til at vurdere!
Super lækker og meget nem galette, der er lavet med en færdig butterdej. Topping er i dag squash og små krydrede cherrytomater – og masser af friske krydderurter naturligvis.
Antal: 1 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stk færdig butterdej
  • 1 lille bæger Ricotta eller Philadelphia med friske krydderurter
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 stk lille squash i tynde skiver
  • 2 håndfulde cherrytomater skåret i halve
  • 1 håndfuld blandede friske krydderurter fx purløg, oregano, timian eller det du kan li
  • 1 håndfuld friskrevet parmesan
  • 1 stk æg – piskes let (til pensling)

Instruktioner

  • Varm ovnen op til 200 grader
  • Rul butterdejen ud og læg den på en bageplade. Lad det medfølgende bagepapir blive neden under. Så er den lettere at flytte, når den er færdigbagt.
  • Rør Ricotta med halvdelen af de fintsnittede krydderurter, knust hvidløg og lidt flagesalt og friskkværnet peber. Fordel det på bunden, men lad hele vejen rundt en kant være fri. Den skal du til slut bruge til at folde ind.
    TIP: Skal det gå ekstra hurtigt, kan du erstatte Ricotta med Philadelphia.
  • Fordel skiverne af squash og herefter de halve tomater over ricottablandingen.
  • Fordel den friskrevne parmesan henover og pensl kanterne med letpiskede æg. Fold kanterne ind hele vejen rundt.
  • Sæt den ind i den varme ovn i ca 30 minutter eller indtil skorpen er gylden og sprød og squashskiverne og tomaterne er møre.
  • Tag galetten ud og drys de resterende friske krydderurter henover – server den lun med en lækker blandet salat.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Prøvede du min kartoffel-galette jeg delte herinde for nogle uger siden…? Ellers vil jeg varmt anbefale dig at prøve den, for den er også virkelig lækker!

Den her er lavet lidt på samme måde, altså med en færdig butterdej, så det blir ikke meget lettere og hurtigere. Men sådan skal det bare være, når solen skinner uden for og vi gerne vil være alle andre steder end i køkkenet.

Vi spiser altid en stor grøn salat sammen med, for butterdej er og bliver en fed affære. Du kan inde under fanen “SALATER” finde en en masse lækre salater, dressings og spændende toppings.

Men nu må vi videre til opskriften på den her lækre galette – rigtig god fornøjelse!

Piiiist……der er kommet to nye galette-opskrifter til. Måske du også har lyst til at afprøve dem:

Galette med cherrytomater og burrata

Galette med grønne asparges

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments