Galette med squash og tomater

Skøn, skøn galette….

Altså noget jeg er vild med, så er det lækker mad, der ikke kræver hele dagen i køkkenet. Jo ind imellem er det da hyggeligt at gå og nurse om en simreret – men hver ting til sin tid. Nu er det sol og sommer, så skal dagene nydes i haven og ikke i køkkenet.

Prøvede du min kartoffel-galette jeg delte herinde for nogle uger siden…? Ellers vil jeg varmt anbefale dig at prøve den, for den er også virkelig lækker!

Den her er lavet lidt på samme måde, altså med en færdig butterdej, så det blir ikke meget lettere og hurtigere. Men sådan skal det bare være, når solen skinner uden for og vi gerne vil være alle andre steder end i køkkenet.

Vi spiser altid en stor grøn salat sammen med, for butterdej er og bliver en fed affære. Du kan inde under fanen “SALATER” finde en en masse lækre salater, dressings og spændende toppings.

Men nu må vi videre til opskriften på den her lækre galette – rigtig god fornøjelse!

Galette med squash og tomater

Super lækker og meget nem galette, der er lavet med en færdig butterdej. Topping er i dag squash og små krydrede cherrytomater - og masser af friske krydderurter naturligvis.
Ret Forret, frokost, gæstemad, Hovedret
Keyword butterdej, cherrytomater, friske krydderurter, galette, grillet squash
Antal 1 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 stk færdig butterdej
  • 1 lille bæger Ricotta eller Philadelphia med friske krydderurter
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 stk lille squash i tynde skiver
  • 2 håndfulde cherrytomater skåret i halve
  • 1 håndfuld blandede friske krydderurter fx purløg, oregano, timian eller det du kan li
  • 1 håndfuld friskrevet parmesan
  • 1 stk æg - piskes let (til pensling)

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 grader
  • Rul butterdejen ud og læg den på en bageplade. Lad det medfølgende bagepapir blive neden under. Så er den lettere at flytte, når den er færdigbagt.
  • Rør Ricotta med halvdelen af de fintsnittede krydderurter, knust hvidløg og lidt flagesalt og friskkværnet peber. Fordel det på bunden, men lad hele vejen rundt en kant være fri. Den skal du til slut bruge til at folde ind.
    TIP: Skal det gå ekstra hurtigt, kan du erstatte Ricotta med Philadelphia.
  • Fordel skiverne af squash og herefter de halve tomater over ricottablandingen.
  • Fordel den friskrevne parmesan henover og pensl kanterne med letpiskede æg. Fold kanterne ind hele vejen rundt.
  • Sæt den ind i den varme ovn i ca 30 minutter eller indtil skorpen er gylden og sprød og squashskiverne og tomaterne er møre.
  • Tag galetten ud og drys de resterende friske krydderurter henover - server den lun med en lækker blandet salat.
  • Rigtig god fornøjelse!