Galette med squash og burrata – opskrift med butterdej

Galette med squash og burrata…

Det er er virkelig nemt – og meget, meget lækkert!

Jeg er ret glad for galette, der jo ret beset blot er en lidt anderledes fransk tærte. Det anderledes består i, at der ikke tilføjes æggemasse og der anvendes heller ikke tærteform. Bunden smøres simpelthen med creme fraiche eller f.eks. smøreost og så foldes kanterne ind over fyldet – et voila, une Galette!

Du finder flere opskrifter på galette herinde. Prøv f.eks. min kartoffel-galette med rosmarin og to slags oste, eller hvad med Galette med cherrytomater og burrataGalette med squash og tomater eller Tomatgalette med ricottacreme – nem fransk tomattærte.

Er du vild med grønne asparges…? Så kan jeg anbefale den her Galette med grønne asparges. Den er helt perfekt til en sommerfrokost i haven.

Tærtedej eller butterdej…..?

Som hovedregel vælger jeg altid at bruge en færdiglavet butterdej, når jeg laver galette. Men en hel almindelig tærtedej kan sagtens bruges – og er nok også det mest almindelige. Jeg er bare vild med det lette og sprøde knas og de mange fine tynde lag. Det gir galetten et langt mere luftigt og lækkert udtryk, som jeg holder meget af. Men ja, hvis du foretrækker tærtdejen, så går du bare med den.

En tærtedej er super nem og hurtig at samle, men når det så kommer til butterdej, så står jeg simpelthen af og køber en færdiglavet af god kvalitet. Jeg synes det er dødbesværligt at lave butterdej med al den smør og foldning og udrulning. Det rækker min tålmodighed slet ikke til. Derudover må jeg bare indrømme, at jeg ikke kan smage forskel på en købe og en hjemmelavet. Så hvorfor så stå og bøvle med det…?

Så om du køber en færdiglavet eller går all-in med en hjemmelavet, så får du helt sikkert et fantastisk resultat!

Jeg lavede de her galette til en frokost og de er derfor lavet som portionsanretninger. Du kan sagtens lave en stor af en hel plade butterdej eller tærtedej. Det fungerer fint og på samme vis uanset om din dej er rund eller firkantet.

Jeg folder kun kanterne en lille smule ind over fyldet. Jeg synes nemlig, at dejmængden hurtigt blir voldsom, hvis folderne blir alt for store. Men det er kun et spørgsmål om smag og behag, så du laver blot dine folder så brede som du ønsker det.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften på GALETTE MED SQUASH OG BURRATA kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Galette med squash og burrata

Nem galette lavet med færdigkøbt butterdej - perfekt til frokost eller let aftensmad sammen med en blandet salat.
Ret Aftensmad, frokost, gæstemad
Køkken Fransk
Keyword burrata, butterdej, galette, philadelphia, squash, tærte, zucchini
Antal 1 stor eller 2 små
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

 • 1 stk færdig butterdej af god kvalitet
 • 1/2 bæger Philadelphia eller anden flødeost med krydderurter
 • 1 håndfuld friskrevet parmesan
 • 1/2 frisk squash/zucchini skåret i tynde aflange skiver
 • 1 stk burrata
 • Lidt god olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og frisk (citron)timian
 • 1 stk æg til pensling
 • Lidt sorte sesamfrø eller nigellafrø

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
 • Læg butterdejen over på en bageplade beklædt med bagepapir
 • Smør bunden med Philadelphia, men lad en kant på 2 cm forblive urørt hele vejen rundt.
 • Skær squash i meget tynde og aflange skiver, og fordel dem oven på osten. Det gør ikke noget at de lapper lidt henover hinanden, da de trækker sig sammen under bagning.
 • Drys med parmesanost henover
 • Pisk ægget sammen og pensl kanterne, der herefter foldes lidt ind over fyldet.
 • Pensl igen kanterne og drys evt med lidt sorte sesamfrø eller nigellafrø
 • Bag galetten i ca 15 minutter eller indtil kanterne er sprøde og gyldne.
  Hold godt øje så den ikke får for meget - ovne varmer meget forskelligt.
 • Dræn burrata-osten for væde og fordel del den henover den varme færdigbagte galette. Dryp med lidt god olivenolie henover og krydr med flagesalt, friskkværnet peber og lidt frisk (citron)timian.
 • Server den lune galette som en let frokostanretning eller som hovedmåltid sammen med en blandet salat.
 • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.