Gazpacho – kold spansk grøntsagssuppe

Gazpacho

Skøn spansk grøntsagssuppe, der serveres iskold med sprøde brødcroutoner og fintsnittet grønt.

Perfekt sommermad, der ikke kræver andet og mere end 10 minutter i køkkenet og en blender. Det må siges at være nemt!

Gazpacho

Vær den første til at vurdere!
Spansk grøntsagssuppe, der blot skal blendes og serveres iskold med sprøde brødcroutoner og fintsnittet grønt på toppen.
Antal: 4 portioner

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 kg godt modne tomater
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 stk grøn peberfrugt
  • 300 gram agurk
  • 1 lille rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skiver daggammelt brød uden skorpe (Spiser du ikke brød kan det udelades)
  • 1-2 spsk sherryeddike eller rødvinseddike
  • Krydderier Flagesalt, friskkværnet peber, 1 knsp stødt spidskommen, 1 knsp chiliflager efter smag og behag
  • ½ dl rigtig god olivenolie

Tilbehør/topping:

  • Lidt fintsnittede grøntsager
  • Lidt friske, fintsnittede krydderurter som f.eks. timianblade, oregano, bredbladet persille, basilikum
  • Sprøde brødcroutoner
  • Lidt rigtig god olivenolie

Instruktioner

  • Skær skorperne af brødet og læg det i blød i lidt vand.
  • Snit grøntsagerne groft. De skal ikke skrælles, men kerner og de hvide hinder fjernes fra peberfrugterne.
  • Læg grøntsagerne op i blenderglasset, pres væden ud af brødet og læg også det ved sammen med krydderierne. Olivenolien skal du vente med!
  • Blend grøntsagerne til en ensartet konsistens og smag til med sherry- eller rødvinseddike, flagesalt, friskkværnet peber, stødt spidskommen og chiliflager.
  • Nu skal du lade blenderen køre imens du langsomt tilsætter olivenolien, så den blendes godt ind i grøntsagssuppen.
  • Stil suppen på køl og server den iskold toppet med sprøde brødcroutoner, fintsnittet grønt og lidt rigtig god olivenolie.
  • Sådan laver du brødcroutoner:
    Skær lyst brød fri for skorper og skær dem i store tern.
    Rist dem ved middel varme på en pande med lidt olivenolie og krydr gerne med hvidløgssalt og løgpulver.
    Har du købt/bagt for meget brød, kan du lave en stor portion brødcroutoner og når de er helt afkølede, opbevares de i en beholder med tætsluttende låg. Så har du altid lækker topping til dine salater og supper.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Jeg er vild med godt krydret mad, så jeg tilsætter både hvidløg og lidt chili og så blender jeg suppen med en rigtig god olivenolie fra min veninde Annette, der er kvinden bag den fantastisk olivenolie @Rosario som du ofte støder på herinde på bloggen.

Gazpacho er andet og mere end en kold tomatsuppe, for tomaterne er kun en del af den spanske suppe. Der er både agurk, peberfrugter, løg, hvidløg og eventuelt også lidt daggammelt brød – og ja så putter jeg lidt chili i og masser af friske krydderurter. Der må nemlig gerne være lidt spark i smagen, så det ikke bare blir en omgang tomatjuice. Det er i hverfald sådan det fungerer her hos mig.

Er du ikke til chili, så undlader du den bare og spiser du ikke brød, så undlader du også bare det. Vigtigst er det, at de tomater du bruger er helt modne, ellers smager de af absolut ingenting.

Jeg hører til de mere dovne madnørder, der glad og gerne springer over, der hvor gærdet er lavest. Bare det smager skønt! Derfor står jeg heller ikke og flår skindet af tomaterne og jeg skræller heller ikke agurken. Alt hakkes groft og blendes og jeg lover dig, at det smager helt fantastisk og der er ingen tomatskind tilbage.

Perfekt sommermad

Gazpacho er på alle måder perfekt sommermad. Den er hurtig og nem, kan tilberedes og bare stilles på køl indtil nogen er sultne. Og så er det jo nu, vi har alle de skønne solmodne tomater til rådighed. Og solmodne tomater er et must i en gazpacho. For selvom gazpacho er en grøntsagssuppe, er det alligevel tomaterne, der spiller hovedrollen.

Du kan servere suppen som et hovedmåltid med masser af sprøde brødcroutoner og fintsnittet grønt på toppen eller servere den som en let forret til dine gæster.

Vild med lækker sommermad…?

Er du også vild med lækker sommermad med masser af grønt – så se med her!

Hvis du følger mig på de sociale medier eller herinde på bloggen, så vil du vide, at jeg har et hjerte, der banker ekstra hårdt for alt det grønne. Alligevel er jeg ikke vegetar, for jeg holder også af lidt kylling og en rød bøf ind imellem. Her kommer mine bud, på nem og lækker sommermad:

Pasta med bagte tomater og hvidløg – vegetarisk opskrift

Frisk sommersalat med jordbær, vandmelon og kirsebær

Bagte peberfrugter med lam og risoni og feta

Broccolisalat med kartofler og sprødstegt seranoskinke

Grøn risotto – sommer risotto med ærter og spinat

Grønt smørrebrød – lækkert smørrebrød uden kødpålæg

Kyllingelår med hasselback kartofler og esdragon dip

Kartoffelsalat med friske ærter

Kartoffelsalat – opskrift på med feta og friske krydderurter

Møllehjul | Brydebrød med persillepesto og mozarella

Hvidløgsflutes – lækkert tilbehør til dine salater, supper og gryderetter

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften på den lækre GAZPACHO kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments