Gazpacho – kold spansk grøntsagssuppe
Gazpacho
Skøn spansk grøntsagssuppe, der serveres iskold med sprøde brødcroutoner og fintsnittet grønt.
Perfekt sommermad, der ikke kræver andet og mere end 10 minutter i køkkenet og en blender. Det må siges at være nemt!
Jeg er vild med godt krydret mad, så jeg tilsætter både hvidløg og lidt chili og så blender jeg suppen med en rigtig god olivenolie fra min veninde Annette, der er kvinden bag den fantastisk olivenolie @Rosario som du ofte støder på herinde på bloggen.
Gazpacho er andet og mere end en kold tomatsuppe, for tomaterne er kun en del af den spanske suppe. Der er både agurk, peberfrugter, løg, hvidløg og eventuelt også lidt daggammelt brød – og ja så putter jeg lidt chili i og masser af friske krydderurter. Der må nemlig gerne være lidt spark i smagen, så det ikke bare blir en omgang tomatjuice. Det er i hverfald sådan det fungerer her hos mig.
Er du ikke til chili, så undlader du den bare og spiser du ikke brød, så undlader du også bare det. Vigtigst er det, at de tomater du bruger er helt modne, ellers smager de af absolut ingenting.
Jeg hører til de mere dovne madnørder, der glad og gerne springer over, der hvor gærdet er lavest. Bare det smager skønt! Derfor står jeg heller ikke og flår skindet af tomaterne og jeg skræller heller ikke agurken. Alt hakkes groft og blendes og jeg lover dig, at det smager helt fantastisk og der er ingen tomatskind tilbage.
Perfekt sommermad
Gazpacho er på alle måder perfekt sommermad. Den er hurtig og nem, kan tilberedes og bare stilles på køl indtil nogen er sultne. Og så er det jo nu, vi har alle de skønne solmodne tomater til rådighed. Og solmodne tomater er et must i en gazpacho. For selvom gazpacho er en grøntsagssuppe, er det alligevel tomaterne, der spiller hovedrollen.
Du kan servere suppen som et hovedmåltid med masser af sprøde brødcroutoner og fintsnittet grønt på toppen eller servere den som en let forret til dine gæster.
Vild med lækker sommermad…?
Er du også vild med lækker sommermad med masser af grønt – så se med her!
Hvis du følger mig på de sociale medier eller herinde på bloggen, så vil du vide, at jeg har et hjerte, der banker ekstra hårdt for alt det grønne. Alligevel er jeg ikke vegetar, for jeg holder også af lidt kylling og en rød bøf ind imellem. Her kommer mine bud, på nem og lækker sommermad:
Pasta med bagte tomater og hvidløg – vegetarisk opskrift
Frisk sommersalat med jordbær, vandmelon og kirsebær
Bagte peberfrugter med lam og risoni og feta
Broccolisalat med kartofler og sprødstegt seranoskinke
Grøn risotto – sommer risotto med ærter og spinat
Grønt smørrebrød – lækkert smørrebrød uden kødpålæg
Kyllingelår med hasselback kartofler og esdragon dip
Kartoffelsalat med friske ærter
Kartoffelsalat – opskrift på med feta og friske krydderurter
Møllehjul | Brydebrød med persillepesto og mozarella
Hvidløgsflutes – lækkert tilbehør til dine salater, supper og gryderetter
Og meget, meget mere når du kigger under fanen med alle mine opskrifter.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Opskriften på den lækre GAZPACHO kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Gazpacho
Equipment
- Du skal bruge en blender.
Ingredienser
- 1 kg godt modne tomater
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stk grøn peberfrugt
- 300 gram agurk
- 1 lille rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 skiver daggammelt brød uden skorpe Spiser du ikke brød kan det udelades
- 1-2 spsk sherryeddike eller rødvinseddike
- Krydderier Flagesalt, friskkværnet peber, 1 knsp stødt spidskommen, 1 knsp chiliflager efter smag og behag
- 1/2 dl rigtig god olivenolie
Tilbehør/topping:
- Lidt fintsnittede grøntsager
- Lidt friske, fintsnittede krydderurter som f.eks. timianblade, oregano, bredbladet persille, basilikum
- Sprøde brødcroutoner
- Lidt rigtig god olivenolie
Sådan gør du
- Skær skorperne af brødet og læg det i blød i lidt vand.
- Snit grøntsagerne groft. De skal ikke skrælles, men kerner og de hvide hinder fjernes fra peberfrugterne.
- Læg grøntsagerne op i blenderglasset, pres væden ud af brødet og læg også det ved sammen med krydderierne. Olivenolien skal du vente med!
- Blend grøntsagerne til en ensartet konsistens og smag til med sherry- eller rødvinseddike, flagesalt, friskkværnet peber, stødt spidskommen og chiliflager.
- Nu skal du lade blenderen køre imens du langsomt tilsætter olivenolien, så den blendes godt ind i grøntsagssuppen.
- Stil suppen på køl og server den iskold toppet med sprøde brødcroutoner, fintsnittet grønt og lidt rigtig god olivenolie.
- Sådan laver du brødcroutoner:Skær lyst brød fri for skorper og skær dem i store tern.Rist dem ved middel varme på en pande med lidt olivenolie og krydr gerne med hvidløgssalt og løgpulver.Har du købt/bagt for meget brød, kan du lave en stor portion brødcroutoner og når de er helt afkølede, opbevares de i en beholder med tætsluttende låg. Så har du altid lækker topping til dine salater og supper.
- Rigtig god fornøjelse!