Forside,  Gryderetter og One-pots,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Opskrifter med kartofler,  Retter med kylling

Græsk kylling – helstegt kylling med souvlaki marinade

Græsk kylling….

I dag tager vi på et besøg i det græske køkken, hvor jeg laver en virkelig saftig og lækker helstegt kylling med souvlaki krydderi.

Har du rejst i Grækenland, vil du sikkert nikke genkendende til souvlaki, de berømte grillspyd med marineret kød. Her har jeg så brugt et græsk krydderiblend, der på en enkel og nem måde bringer ferieminderne tilbage på ingen tid.

Du kan naturligvis også sagtens lave dit helt eget souvlaki-krydderiblend. Det fortæller jeg dig i selve opskriften.

Vi spiser den dejlige kylling med bagte blandede rodfrugter. De tilberedes sammen med kyllingen, så al mad er færdig i et fad og på samme tid.

Vild med kylling….?

Vi er vilde med kylling, så derfor finder du rigtig mange opskrifter med kylling herinde på bloggen.

Jeg har nedenfor samlet nogle direkte links til opskrifter med kylling, som jeg håber du har lyst til at afprøve.

Gryderet med kylling og grønt i lækker gurkemejesauce

Mexicansk pastapande med kylling – nem og lækker hverdagsmad

Butterflykylling med spinat og kartofler – sund og lækker aftensmad

Teriyaki kylling med ris og grønt

Paella med kylling

Pastaret med kylling

….. og mange, mange flere inde under fanen med KYLLING/FJERKRÆ.

Opskriften på den græske kylling kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Græsk kylling

Saftig og lækker helstegt kylling med souvlaki krydderi
Ret Aftensmad, hovedmåltid, kylling
Køkken grækenland
Keyword græsk, helstegt kylling, kylling, souvlaki
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1600 gram hel kylling af god kvalitet
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk Souvlaki krydderiblend fra @SpicSpice Du kan lave dit eget græske krydderi ved at blande: fintrevet citronskal, mynte, oregano

Tilbehør - bagte rodfrugter:

  • 1500 gram blandede rodfrugter
  • 2-3 store bagekartofler
  • Lidt god olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 spsk fintsnittede friske krydderurter f.eks. oregano, timian, rosmarin

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
  • Skyl kyllingen grundigt og dup den tør med køkkenpapir.
  • Skræl om nødvendigt rodfrugterne og skær dem i grove stykker og kartoflerne i tykke både. Endelig ikke alt for småt!
    Ved dem i olivenolie, friske krydderurter, flagesalt og friskkværnet peber.
    Læg dem ned i bunden af et ildfast fad eller bradepande.
  • Smelt smør i en lille kasserolle og bland med de græske krydderier. Smørret må endelig ikke brune, men blot smeltes sammen med krydderierne.
  • Læg kyllingen oven på de klargjorte rodfrugter med brystet NEDAD.
    Pensl med lidt af kryddersmøret og sæt fadet ind i ovnen i 20 minutter.
  • Tag fadet ud af ovnen og vend kyllingen, så brystet vender opad.
    Pensl med rigeligt kryddersmør og sæt fadet tilbage i ovnen ca 50 minutter til kødsaften er helt klar og kyllingen er dejligt gylden og sprød på overfladen. Pensl med jævne mellemrum med kryddersmørret.
    Tip: Har du svært ved at få skindet sprødt og gyldent kan du give den en kort tur under grillen - men pas på den ikke får for meget, så kødet blir tørt og kedeligt.
  • Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile 5 minutter inden du serverer den.
    Jeg har i dag lagt den over på et fad med feldsalat og serveret de bagte rodfrugter i en skål ved siden af.
  • Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret på alt det nye herinde på bloggen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.