Græsk kyllingefad – sund og lækker aftensmad
Græsk kyllingefad
Det her er nemt – og virkelig lækkert!
Et lækkert fad der samler et komplet måltid med saftig kylling, kartofler og grønt – og så toppet med feta, soltørrede tomater og sorte oliven. Uhmmm altså!
Vi spiser det græske kyllingefad både til hverdag og i week-enderne og skulle der mod forventning blive en rest tilovers, er der skønt frokost dagen efter.
Er du også vild med…..
Er du også vild med kylling, så er de her opskrifter måske lige noget for dig:
Teriyaki kylling med ris og grønt
Marinerede kyllingespyd med pico de gallo
…. og mange, mange flere, hvis du inde under opskrifterne kigger under fanen KYLLING.
Husk du kan følge mig på instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret på, når der kommer nye opskrifter ind på bloggen.
Opskriften på det græske kyllingefad får du lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Græsk kyllingefad - sund og lækker aftensmad.
Ingredienser
- 600 gram kylling enten bryst eller skåret i mindre stykker
- Lidt olivenolie
- 2 stk røde eller orange peberfrugter - kerner fjernes
- 2 stk skalotteløg eller rødløg skåret i fine både
- 1 bundt forårsløg - fintsnittede (hold lidt af de grønne toppe tilbage til drys på den færdige ret)
- 5 fed hvidløg - fintsnittede
- 500 gram aspargeskartofler skåret i mindre stykker
- 2 stk lime eller citroner - saft plus fintrevet skal
- 2 spsk mørk balsamico
- 1 stor tsk røget paprika
- 1 nip chiliflager eller chipotle chili
- 1 spsk friske fintsnittede krydderurter f.eks. rosmarin, oregano, salvie, timian Har du ikke friske, bruger du tilsvarende mængde tørrede af god kvalitet
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- 1 stor håndfuld cherrytomater - gerne med stilk
Topping på den færdige ret:
- 1 stor spsk soltørrede tomater i olie - vælg en god kvalitet
- 1 stor spsk sorte stenfrie oliven af god kvalitet
- 100 gram fetaost skåret tern/blokke
- 1 spsk fintsnittede friske krydderurter - vælg de samme som du bruger i kyllingefadet Har du ikke friske krydderurter bruger du tilsvarende mængde tørrede.
- Lidt af de grønne toppe fra de fintsnittede forårsløg (drysses på lige før servering)
Sådan gør du
- Start ovnen på 200 grader
- Læg kyllingefiletterne, løg, forårsløg, peberfrugter skåret i lange skiver, hvidløg, friske krydderurter, olivenolie, balsamico, limesaft og skal, salt, peber og paprika ned i et ildfast fad og vend det hele grundigt sammen. Lad det trække 10-15 minutter.
- Læg kartoffelstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Giv dem et forspring i ovnen på 15-20 minutter imens kyllingen trækker.På den måde undgår du at kyllingekødet blir overtilberedt fordi kartoflerne ikke blir møre på samme tid.
- Tag kartoflerne ud af ovnen og fordel dem i fadet og læg til sidst cherrytomater ned i fadet.
- Sæt fadet ind i den varme ovn og lad det stege i ca 20 minutter indtil kyllingekødet er gennemstegt.
- Bland imens fetatern med soltørrede tomater skåret i mindre stykker plus lidt af olien, de ligger i, sorte oliven og fintsnittede friske krydderurter i en lille skål.
- Tag det færdigstegte kyllingefad ud af ovnen og fordel fetablandingen henover og slut af med et drys af den grønne del af forårsløgene.
- Rigtig god fornøjelse!