Græsk kyllingefad

Det her er nemt – og virkelig lækkert!

Et lækkert fad der samler et komplet måltid med saftig kylling, kartofler og grønt – og så toppet med feta, soltørrede tomater og sorte oliven. Uhmmm altså!

Vi spiser det græske kyllingefad både til hverdag og i week-enderne og skulle der mod forventning blive en rest tilovers, er der skønt frokost dagen efter.

Græsk kyllingefad – sund og lækker aftensmad.

Vær den første til at vurdere!
Nemt og lækkert måltid med saftige kylling sammen med kartofler, grønt og efter tilberedning tilføjes fetablokke, sorte oliven og soltørrede tomater.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 600 gram kylling enten bryst eller skåret i mindre stykker
  • Lidt olivenolie
  • 2 stk røde eller orange peberfrugter – kerner fjernes
  • 2 stk skalotteløg eller rødløg skåret i fine både
  • 1 bundt forårsløg – fintsnittede (hold lidt af de grønne toppe tilbage til drys på den færdige ret)
  • 5 fed hvidløg – fintsnittede
  • 500 gram aspargeskartofler skåret i mindre stykker
  • 2 stk lime eller citroner – saft plus fintrevet skal
  • 2 spsk mørk balsamico
  • 1 stor tsk røget paprika
  • 1 nip chiliflager eller chipotle chili
  • 1 spsk friske fintsnittede krydderurter f.eks. rosmarin, oregano, salvie, timian (Har du ikke friske, bruger du tilsvarende mængde tørrede af god kvalitet)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 stor håndfuld cherrytomater – gerne med stilk

Topping på den færdige ret:

  • 1 stor spsk soltørrede tomater i olie – vælg en god kvalitet
  • 1 stor spsk sorte stenfrie oliven af god kvalitet
  • 100 gram fetaost skåret tern/blokke
  • 1 spsk fintsnittede friske krydderurter – vælg de samme som du bruger i kyllingefadet (Har du ikke friske krydderurter bruger du tilsvarende mængde tørrede.)
  • Lidt af de grønne toppe fra de fintsnittede forårsløg (drysses på lige før servering)

Instruktioner

  • Start ovnen på 200 grader
  • Læg kyllingefiletterne, løg, forårsløg, peberfrugter skåret i lange skiver, hvidløg, friske krydderurter, olivenolie, balsamico, limesaft og skal, salt, peber og paprika ned i et ildfast fad og vend det hele grundigt sammen. Lad det trække 10-15 minutter.
  • Læg kartoffelstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Giv dem et forspring i ovnen på 15-20 minutter imens kyllingen trækker.
    På den måde undgår du at kyllingekødet blir overtilberedt fordi kartoflerne ikke blir møre på samme tid.
  • Tag kartoflerne ud af ovnen og fordel dem i fadet og læg til sidst cherrytomater ned i fadet.
  • Sæt fadet ind i den varme ovn og lad det stege i ca 20 minutter indtil kyllingekødet er gennemstegt.
  • Bland imens fetatern med soltørrede tomater skåret i mindre stykker plus lidt af olien, de ligger i, sorte oliven og fintsnittede friske krydderurter i en lille skål.
  • Tag det færdigstegte kyllingefad ud af ovnen og fordel fetablandingen henover og slut af med et drys af den grønne del af forårsløgene.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Er du også vild med…..

Er du også vild med kylling, så er de her opskrifter måske lige noget for dig:

Teriyaki kylling med ris og grønt

Paella med kylling

Butterfly kylling

Marinerede kyllingespyd med pico de gallo

Kyllinge onepot med ris

Pasta med kyllingekødboller

Kylling i salviesauce

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments