Græsk pastasalat med feta og lynstegt kylling og grønt

Græsk pastasalat med kylling og grønt.
Jeg er VILD med det græske køkken! Og i dag får du opskriften på en af mine store favoritter – en på samme tid nem og virkelig lækker pastasalat.
Alt for ofte er en pastasalat en virkelig fed omgang, men ikke her. Her får du nemlig en opskrift fyldt med lækkerier som stegte peberfrugter, saftig kylling, feta i store tern, kalamata oliven og en frisk vinaigrette af citron, honning og friske krydderurter. Helt perfekt til både hverdag og i week-enderne sommeren igennem.
Jeg har brugt de bittesmå orzo-pasta, der i mange år nærmest var umulige at fremdrive i Danmark. Men heldigvis er de nu kommet på hylderne herhjemme i helt almindelige supermarkeder. Kan du ikke finde dem, så kan du naturligvis bruge lige netop den pasta, som du kan få fat på – og ikke mindst holder af.
Vild med salater…?
Jeg er vild med salater og særligt de salater, hvor et komplet måltid samles i et og samme fad.
Er du også vild med salater både som tilbehør og komplette måltider, så finder du herinde en lang række salater, bowls og lækkert tilbehør.
Herunder får du nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at udforske:
Fajitas med kylling og peberfrugt, tortillas og ris
Salat med friske bær og mini mozzarella
Asiatisk nudelsalat med marineret kylling og lynstegt grønt
Kyllingespyd med marineret pastasalat
Cobb Salad – amerikansk salat med kylling, bacon og avocado
Salat med varmrøget laks og avocado med dijon-honning vinaigrette
Bowl med ovnbagt kylling og grønt og stegt feta
Græske kødboller – bowl med ris, tzatziki og grønt
Poke bowl med asiatisk oksekød, ris og grønt
Og mange flere, når du under OPSKRIFTER kigger ind på fanen med SALATER.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Opskriften kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!

Græsk pasta salat med kylling og grønt
Ingredienser
Vinaigrette med honning, Dijon og friske krydderurter - se tidligere opslag med opskrift og fremgangsmåde
- 400 gram orzo der koges al dente som anvist på pakningen
- 400 gram kyllingefilet eller bryst skåret i tynde strimler
- 2 store spsk rød eller grøn pesto
- 1 stort gult løg eller 2 bananskalotte - fintsnittede
- 1 stor rød peber - skåret i strimler
- 1 stor gul eller orange peber skåret i strimler
- 1/2 stk agurk skåret i skiver og derefter halverede
- 1 stor håndfuld cherrytomater - halverede
- 1-2 håndfulde kalamata oliven
- 300 gram fetaost skåret i store tern
- Lidt olivenolie til at stege i
- Lidt friske krydderurter: Basilikum, oregano, timian, bredbladet persille
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
Sådan gør du
- Kog orso pastaen efter anvisning på pakningen. Den skal gerne være færdig samtidig med kyllingen, da salaten skal serveres lun eller varm for det bedste resultat.
- Start med at vende kyllingen i den røde eller grønne pesto og steg den gylden og gennemstegt på en pande. Krydr med salt og friskkværnet peber.Løft de færdigstegte kyllingestrimler over på en tallerken og hold dem varme.
- Steg i samme pande løg, peberfrugter og løg til de er gyldne og møre. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Læg den færdigkogte og varme orso ned i vinaigretten (hold lidt at vinaigretten tilbage som dryppes henover den færdige salat lige før servering) og vend det hele godt sammen.
- Herefter fordeler du den stegte kylling og peberfrugtblanding, topper med halverede cherrytomater, kalamataoliven, agurkeskiver og feta.Dryp med det sidste af vinaigretten og friske basilikumsblade.
- Rigtig god fornøjelse!