Græsk salat med kylling, ris og stegt feta

Græsk salatbowl med kylling, ris og stegt feta med frisk vinaigrette
Græsk salat med kylling, ris og stegt feta

Græsk salat med kylling, ris og stegt feta

Sund, nem og lækker pokebowl, bowl eller salat – ja kært barn, mange navne. Men uanset hvad vi vælger at kalde den, så er den proppet med saftig kylling, masser af grønt og ikke mindst masser af dejlig smag.

Jeg har valgt at putte en rest løse ris i, for at give ekstra mæthed. Det kunne også være nudler, hvis du foretrækker det.

Og så har jeg toppet med en frisk citrus-vinaigrette og en cremet lækker stegt feta – uhmmm altså!

Græsk salat med kylling, ris og stegt feta
Græsk salat med kylling, ris og stegt feta
Græsk salat bowl med kylling, ris og stegt feta
Græsk salat med kylling, ris og stegt feta

Vild med bowls…?

Jeg er vild med de her bowls eller mættende salater, om du vil. De kan nemt varieres alt efter, hvad der lige måtte ligge af grønt og eventuelle rester af f.eks. løse ris eller nudler i køleskabet.

Herunder får du nogle direkte links til nogle af mine mættende salater eller bowls. Måske du får lyst til at afprøve dem.

Græske kødboller – bowl med ris, tzatziki og grønt

Poke bowl med asiatisk kylling, ris og grønt

Poke bowl med asiatisk oksekød, ris og grønt

Poke bowl med spicy oksekød, ris og grønt

Salat med grønne asparges burrata og skinke

Kålsalat med sød kartoffel og sprøde kikærter

Du finder alle mine salatopskrifter, når du kigger under OPSKRIFTER og herefter fanen med SALATER.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Græsk salat med kylling, ris og stegt feta

Sund, nem og lækker salat, der serveres som en mætten bowl med stegt feta og citrus-vinaigrette.
Server f.eks. med løse ris eller nudler for ekstra mæthed.
Ret Aftensmad, hovedmåltid
Keyword bowl, feta, løse ris, nudler, salat, vinaigrette
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 400 gram kyllingebryst skåret i strimler Alternativt kyllingefilet
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika røget eller mild
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 nip chiliflager
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 3-4 stk peberfrugter skåret i strimler Jeg brugte røde snackpebre
  • 1 rød chili - fintsnittet
  • 2 stk bananskalotte - fintsnittede Alternativt alm gule løg
  • 4 fed hvidløg - fintsnittede

Stegt feta:

  • 1 blok feta
  • 1 spsk maizena

Citrus-vinaigrette

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 spsk Æblecidereddike eller hyldeblomsteddike Opskriften til hyldeblomsteddike finder du inde på bloggen.
  • Drys: hvide sesamfrø og lidt grønt som f.eks. bredbladet persille eller basilikum

Ekstra tilbehør:

  • 1 håndfuld friske krydderurter som f.eks. persille, dild, timian, oregano eller rosmarin
  • 4 håndfulde friske salatblade - jeg brugte en salatmix
  • Lidt løse ris eller nudler
  • Lidt brød f.eks. naan

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft
  • Læg bagepapir på en bageplade og fordel kylling, tørrede krydderier, olivenolie, peberfrugter, chili, hvidløg og løg på pladen. Vend det hele godt rundt, så olivenolie og krydderier blir fordelt.
  • Sæt pladen ind i den varme ovn og steg den ca 25 minutter til kyllingen er gennemstegt.
  • Imens stegs fetaosten:
    Vend den i maizenamel og stegt den ved middel varme i lidt olivenolie - tager ca 3-4 minutter.
  • Lav citrus-vinaigretten ved at røre alle ingredienserne godt sammen.
    Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • I en skål lægges en bund af salat og ris/nudler, fordel kylling og de bagte grøntsager, bræk den stegte feta i stykker, drys med de friske krydderurter, hvide sesamfrø og dryp til slut citrus-vinaigretten henover.
  • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.