Græskarfritter med parmesan

Græskarfritter – en sundere og vildt lækker snack eller topping.

Skal det være, så lad det være!

Snacks og fritter er sjældent sunde, men lige netop disse græskarfritter er så tæt på at være sunde, som en snack kan være. Jeg spiser dem i hvertfald med god samvittighed.

Jeg spiser dem enten som de er med en hel enkel cremet fraiche 9% med friskkværnet peber og en streg citronolie eller som tilbehør til supper f.eks. hokkiadosuppe eller den lækre cremede butternutsuppe.

De smager også skønt i en budhabowl eller som sundt fredagsslik f.eks. sammen med rodfrugtchips (opskrift under mørbradgryde med rodfrugtchips), grønkålschips og rosenkålschips.

 

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Græskarfritter med parmesan

Skønne græskarfritter er det perfekte tilbehør i salater og som topping på f.eks. supper.
Ret Snack, Tilbehør
Keyword fritter, græskar
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

 • 1 stk hokkaido eller butternut
 • Lidt olivenolie
 • 1 lille stykke parmesan
 • 1 spsk fuldkornsmel eller Pofiber
 • Lidt frisk eller tørret timian
 • 1/2 økologisk citron
 • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 170 grader.
  Vask græskarret, flæk det og skrab kernerne ud med en ske. Skær det i 1 cm brede skiver. I en skål blander du olivenolie, reven parmesan, fuldkornsmel/Pofiber, tørret timian, reven citronskal, flagesalt og friskkværnet peber. Blir den for tør, så tilsæt lidt citronsaft. Pensel hokkiado skiverne på begge sider med blandingen og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  Bages i 25-30 minutter til de er sprøde – husk at alle oven er forskellige, så hold øje med at de ikke brænder på.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.