Granola – grundopskrift

Kært barn har mange navne….

Granola….topping….drys….knas…tja jeg bruger udtrykkene lidt i flæng må jeg indrømme. Men det dækker alt sammen over noget virkelig lækkert til at toppe nærmest alt lige fra pandekager med skyr til smoothie bowls, salater, supper og crunch på koldskål.

Jeg gir dig her min grundopskrift på granola og så kommer der til ideer til, hvordan du kan variere den. På den måde blir det aldrig kedeligt!

Ideer til variation:

  • Cacaonips
  • Kokosmel / kokosflager
  • Tørret frugt – rosiner, dadler, figner, aprikos osv
  • Stødt kanel og kardemomme
  • Pistacienødder
  • Hasselnødder
  • Cashewnødder
  • Paranødder
  • Macadamianødder
  • Valnødder
  • Glutenfrie havregryn
  • Hele boghvedekerner
  • Græskarkerner
  • Solsikkekerner
  • Chiafrø
  • Hørfrø
  • Hampefrø
  • Flydende honning
  • Kokosblomst sirup
  • Sukrin Gold

Det var lidt at lege med, men herunder kommer min grundopskrift. Den indeholder også nogle af ovennævnte ingredienser – og den er SUPER lækker!

Og derfor! Pas på med at spise for meget granola. Den er virkelig lækker, men også meget kalorietung pga de mange nødder og kerner. Jeg holder mig til max 2 spsk til min morgenmad og så skynder jeg mig at skrue låget på igen.

Prøv den som topping på den her skønne grønne smoothie bowl fyldt med grøntsager og en smule frugt. Den gir dig en perfekt start på dagen og sikre lang mæthed pga tilsat proteinpulver.

Rigtig god fornøjelse!

Granola - grundopskrift

Ret Granola, Morgenmad, Tilbehør, Topping
Keyword granola, Kerner, Nødder, topping
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Du skal bruge en oven - 160 grader

Ingredienser

  • 2 dl boghvedeflager (du kan også bruge boghvedekerner)
  • 2 dl kokosflager
  • 100 gram mandler af god kvalitet
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkefrø
  • Lidt kokosblomst sirup (kan udelades)
  • 1/2 dl chiafrø
  • 1/2 dl Hampefrø

Sådan gør du

  • Fordel det hele på en bradepande beklædt med bagepapir (undtagen hampefrø og chiafrø)
    Dryp evt med lidt kokosblomstsirup eller andet sødemiddel henover, men det er på ingen måde nødvendigt. Kokosflagerne søder i sig selv rigtig godt når de bliver bagt.
  • Sæt blandingen ind i den varme oven 15 minutter. Tag den ud og drys med chiafrø og hampefrø henover. Vend det hele godt rundt og lad det afkøle på bagepladen.
  • Når blandingen er HELT afkølet, hældes den over på en beholder med tætsluttende låg.
  • TIP: I opslaget kan du se tips til, hvordan du kan variere din granola, så det aldrig blir kedeligt.
  • Spis den som topping lige fra smoothie bowls, pandekager med skyr, yoghurt osv til topping på dine salater og crunch på koldskål.