Gratinerede artiskokker med parmesan og rosmarin

Smukt og lækkert…

I det tidligste forår kan man være heldig at finde de bordeaux farvede artiskokker hos grønthandleren eller i velassorterede dagligevarebutikker.

Gratinerede artiskokker

Vær den første til at vurdere!
Gratinerede artiskokker med parmesan – lækkert tilbehør til fisk og kød eller som topping på pizza
Antal: 4

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 4 stk. artiskokker
  • 1 ltr kogende vand
  • 1 stk. økologisk citron
  • 100 gram smør
  • 4-5 stilke frisk rosmarin
  • 50 gram friskrevet parmesan
  • Lidt flagesalt

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Start med at sætte en gryde vand over og bring det i kog. Læg et par skiver citron ned i vandet.
  • Fjern den nederste del af stilken og skræl stilken. Dryp omgående med citronsaft, så stilken ikke bliver brun.
  • Fjern de nederste af artiskokbladene og læg artiskokkerne ned i det kogende vand. Lad dem koge 7-8 minutter.
  • Tag artiskokkerne op med en hulsi og stil dem med hovederne nedad til afdrypning på et stykke køkkenpapir.
  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Rør smøret med frisk rosmarin, lidt citronsaft og lidt flagesalt.
  • Skær de kogte og god afdryppede artiskokker i halve.
  • Læg en klat kryddersmør på hver halvdel og riv parmesan henover og lidt frisk rosmarin
  • Stil dem i ovnen i ca 10 minutter eller til de er fint gratinerede. Hold godt øje med, at de ikke tager for meget farve.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

De er mindre end de store grønne – og langt mere delikate i både smag og udseende, hvis du spørger mig. Jeg er VILD med dem, men man skal være hurtig, for de fåes desværre kun i meget kort tid.

Den mest almindelige måde at tilberede artiskokker er at koge dem og derefter dryppe med med olivenolie, citron og evt lidt friskrevet parmesan. Det er en hyggelig og virkelig lækker ret, hvor man styk for styk brækker de delikate blade af og med tænderne river det inderste artiskokkød af.

En anden måde at tilberede de skønne artiskokker på, er at gratinere dem. Det har jeg valgt at gøre i dagens opskrift , hvor de kogte artiskokker efterfølgende gratineres med parmesan og en klat smør. Det er fantastisk lækkert – og skulle der blive en rest tilbage, så smager de pragtfuldt som topping på en pizza.

Det er slet ikke så svært….

Desværre afholder mange sig fra at tilberede og spise artiskokker, fordi de tror de er svære at tilberede og man ved måske heller ikke rigtig, hvad man skal bruge den ellers så smukke grøntsag til.

Det er simpelthen så ærgerligt, for ikke nok er den både sund og smuk, men den smager også fantastisk – OG er super nem at tilberede!

Når jeg laver gratinerede artiskokker, starter jeg med at koge dem. Ofte køber jeg to bundter artiskokker og laver den ene dag kogte artiskokker, der serveres på traditionel vis eller med esdragonsmør.

Dagen derpå gratinerer jeg resten af de kogte artiskokker og spiser dem enten som tilbehør eller som topping på en pizza.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments