Grillspyd med kylling kylling, grøntsager og ruccola pesto

Grillspyd - lækre kyllingespyd med grøntsager og ruccolapesto
Grillspyd – kyllingespyd med grøntsager og ruccolapesto

Opskrift på lækre grillspyd / kyllingespyd med grøntsager og ruccolapesto

Grillspyd eller som her – kyllingespyd, er både nem, hurtig og lækker mad, der på ingen tid kan være klar og som derfor passer både til hverdagen og i week-enden. Derudover er det nemt at variere grillspyd både med forskelligt kød og grønt. Så ofte bruger jeg dem også til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen.

I dag har jeg lavet kyllingespyd fordi jeg havde et par stykker kylling liggende på køl, men det kunne lige så godt have været kalkun, gris eller oksekød. Og grøntsagerne, der er forskelligfarvede peberfrugter og rødløg, kan også varieres med både squash, champignoner, grønne asparges eller hvad der lige trænger til at blive brugt fra grøntsagsskuffen.

Som et virkelig lækkert tilbehør, kan jeg anbefale ovnbagte parmesan kartofler. De er både lette og hurtige at lave – og et perfekt tilbehør sammen med en blandet grøn salat. Og så er det altid lækkert med et godt stykke brød og lidt hvidløgssmør til.

Marinade til grillspyd /kyllingespyd

Har du tid, så læg gerne kødet, der er skåret i mundrette bidder, i en marinade et par timer før tilberedning. Jo længere tid, jo mere trænger smagen ned i kødet.

Jeg holder meget af at lave dip og marinader med krydderiblends fra EpicSpice. Det er tørrede krydderier, der også kan bruges som rubs, og som har en helt fantastisk smag. De kan blandes op i enten et surmælksprodukt som creme fraiche eller græsk yoghurt eller som her, hvor jeg har lavet en marinade med en god olivenolie og lidt Rotisserie Chicken Rub.

Jeg havde ikke tid til at lade kyllingekødet trække i marinaden, men der er så meget smag i krydderiblendet, at det alligevel gir dejlig smag til grillspyddene. Jeg pensler grillspyddene nogle gange under tilberedningen.

Har du ikke lige det pågældende krydderiblend, kan du sagtens lave din egen marinade af lidt god olivenolie, friske eller tørrede krydderier som timian og oregano, lidt løgpulver, hvidløg og måske lidt friskrevet økologisk citronskal.

Grillspyd - kyllingespyd med grøntsager og ruccolapesto
Grillspyd – kyllingespyd med grøntsager og ruccolapesto

Vild med kylling og kalkun…?

Blev du glad for opskriften på grillspyd / kyllingespyd, så vil du sikkert gerne se flere opskrifter med kylling.

Hos os er kylling og kalkun ofte på middagsbordet. Derfor finder du også en lang række opskrifter herinde, hvor netop kylling og kalkun indgår.

Herunder kommer der nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at kigge nærmere på:

Cæsar salat med kylling – nem og mættende opskrift

Pasta med kylling og grønt i cremet tomatsauce

Tortilla wraps med stegt kylling og grønt med feta tzatziki

Kylling i cremet paprikasauce – nem paprikagryde med kylling

Kylling med spinat i parmesansauce

Tortillaskåle med kylling og masser af grønt

Pasta carbonara med kylling og bagte tomater

Kyllingelår med hasselback kartofler og esdragon dip

Hjemmelavede forårsruller med kylling og grønt

og mange, mange flere, som du finder ved at kigger under OPSKRIFTER og herefter finde fanen med KYLLING & FJERKRÆ.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Grillspyd med kylling og grøntsager med ruccola pesto

Nemt og lækkert måltid, der nemt kan varieres både med kødudskæringer, grøntsager og marinade.
Ret Aftensmad, Grill, hovedmåltid
Køkken dansk
Keyword grillspyd, grøntsager, kalkun, marinade
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg har brugt en gasgrill, men du kan også stege dem på en stor grillpande

Ingredienser

  • 8 stk træ grillspyd
  • 400 gram kylling- eller kalkunbryst skåret i mundrette stykker
  • Lidt olivenolie
  • 2 tsk Rotisserie Chicken Rub eller en hjemmelavet krydderiblanding af: tørret timian og oregano, hvidløg, løgpulver og evt lidt friskrevet citronskal
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 stk rødløg skåret i store både
  • 1 stk rød peberfrugt - uden kernehus og skåret i mundrette tern
  • 1 stk gul eller orange peberfrugt - uden kernehus og skåret i mundrette tern
  • lidt grøn pesto Har du prøvet min ruccola pesto? Den passer perfekt til kalkun grillspyd

Lyst til at lave ruccola pesto...? Så skal du bruge:

  • 1.5 dl olivenolie af god kvalitet
  • 2 håndfulde ruccolablade
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade
  • 2 fed hvidløg
  • 3/4 dl friskrevet parmesan
  • 3/4 dl pinjekerner (tørristes et par minutter på en pande) Alternativt kan du bruge: Græskarkerner, cashewnødder, mandler eller solsikkekerner
  • Lidt fintrevet citronskal og lidt af saften til at smage til med
  • 1 spsk flydende honning
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Forslag til tilbehør:

  • 1 portion ovnbagte parmesan kartofler
  • 1 portion blandet grøn salat
  • Lidt af den lækre ruccola pesto

Sådan gør du

  • Har du tid, så lav marinaden ved at røre olien op med krydderierne og læg kalkunkødet til marinering nogle timer på køl.
    Har du ikke tid, så samler du spyddene ved at fordele kylling/kalkun og grøntsager på grillspyd.
    Tip: Bruger du spyd af træ, så læg dem i lidt vand nogle minutter forinden. Så slipper du for at de brænder.
  • Lav ruccola pestoen ved at blende alle ingredienser UNDTAGEN olivenolie til en grov konsistens. Først herefter rører du olivenolien i. Smag til med friskrevet citronskal, citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Varm grillen eller grillpanden op til medium varme.
    Læg grillespyddene på og pensl med marinaden.
    Vend grillspyddene hyppigt og pensl ved hver vending, så de ikke brænder fast.
    Grill til kylling/kalkunkødet er gennemstegt (det skal være hvidt inden i).
  • Løft de færdige kalkunspyd over på et serveringsfad og dryp lidt af den lækre ruccola pesto henover. Resten af pestoen stille med ind på bordet.
    Server med blandet salat og f.eks. lækre ovnbagte parmesan kartofler eller kartoffelsalat med ruccola pesto (så kan du nøjes med at lave ruccolapestoen en gang)
  • Rigtig god fornøjelse!

Grillspyd med grøntsager og ruccolapesto
Grillspyd med grøntsager og ruccolapesto
Grillspyd med kylling og grøntsager
Grillspyd med kylling og grøntsager

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.