Grissini – nem og hurtig opskrift på de populære brødpinde

Grissini…

Grissini eller brødpinde, som nogle foretrækker at kalde dem, er endnu en italiensk opfindelse, der er svær at komme uden om.

Grissini er aflange stykker af tørt brød og de fåes i utallige versioner og tykkelser. Her har jeg valgt at lave dem ultra tynde, og så har jeg krydret dem med de italienske krydderier, jeg normalt bruger på pizza.

Jeg har tidligere delt en opskrift på grissini herinde. De er bagt helt fra bunden med en dej tilsat soltørrede tomater, sorte oliven og frisk rosmarin.

I dag har jeg valgt at vise dig min “snyde-versionen”. Den opskrift jeg bruger, når vi pludselig får lyst til grissinis til salaten eller blot som en snack før grill-middagen. Jeg gør det ud fra devisen: “Ingen grund til at komplicere tingene” – og det virker!

Når jeg skriver snyde-versionen, så skyldes det, at jeg faktisk bruger en færdig pizzadej, der så blot skal krydres og bages. Ingen æltning, hævetid eller noget – bare skære ud og ind i den varme ovn. Det er da nemt!

Smagsvariationer….

Du kan sagtens variere smagen på dine grissini – her kommer et par forslag:

  • Soltørrede tomater
  • Sorte oliven
  • Revet parmesan
  • Frisk rosmarin
  • Frisk timian
  • Frisk oregano
  • Røget paprika
  • Sorte sesam
  • Flagesalt

Bager du neutrale grissini eller hvor du udelukkende anvender tørrede krydderier – altså hvor du f.eks. ikke tilsætter soltørrede tomater, oliven eller parmesan, kan de holde sig ret længe i en lufttæt beholder.

Du kan også fryse grissini ned, lade dem tø op på køkkenbordet og lune dem i ovnen inden servering. Så har du altid sprøde grissini lige ved hånden.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften på de ekstra tynde GRISSINI kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Grissini

Ekstra tynde italienske brødpinde lavet på færdig pizzadej og krydret med pizza-krydderi
Ret brød, Snack, Tilbehør
Køkken Italiensk
Keyword brødpinde, grissini, pizzadej
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 pakke færdiglavet pizzadej
  • 1 spsk Pizza Seasonning fra EpicSpice eller andet pizzakrydderi du foretrækker
  • Lidt vand til at pensle med

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
  • Læg den færdige pizzadej over på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Pensl med vand og drys med de ønskede krydderier. Herefter skærer du lang tynde strimler i dejen med pizzahjul eller en skarp kniv.
    Lad strimlerne ligge, så de ikke går i stykker.
  • Sæt pladen ind i den varme ovn og bag brødpindene i ca 15 minutter eller indtil de er sprøde og let gyldne. De må endelig ikke tage for meget farve - grissini skal være lyse.
  • Løft bagepapiret med brødpindene over på en rist og lad dem køle helt af inden du skiller dem forsigtigt ad. Spises de ikke straks, opbevares de i en lufttæt beholder.
    Tip: Hvis dine grissini mister deres sprødhed, kan du varme dem i ovnen eller på brødristeren nogle minutter. Så blir de sprøde igen.
  • Nyd dem som snacks før middagen eller som tilbehør til sommerens salater og grillmad.
    Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.