Grøn salat med friske ærter

Dejlig sommersalat…

Salater er på vores frokost- og middagsbord året rundt – og ikke kun i sommerperioden.

Ofte blir jeg spurgt, om det ikke blir ensformigt med al den salat, men sådan ser jeg det ikke. Tvært imod faktisk. Sørger man for at tilpasse sine salater og grøntsager i øvrigt, efter hvad der er i sæson, blir det aldrig ensformigt eller kedeligt.

At spise sæsonens frugt og grønt giver rigtig god mening på flere fronter. Det er langt det mest miljøvenlige – især når vi vælger de danske produkter, der ikke har en lang og miljøtung transport bag sig. Ofte spares penge – og så giver det altså også rigtig meget variation i salater og grøntsagsretterne.

Har du prøvet mine andre salater…? Du kan under fanen “Salater” finde en lang række lækre salater og spændende tilbehør som dressings og toppings. Alt sammen noget, der hjælper dig til at få masser af variation ind i dine salater og grøntsagsretter.

Rigtig god fornøjelse!

Grøn salat med friske ærter

Dejlig sommersalat med friskbælgede ærter, radiser og masser af friske krydderurter.
Smager dejligt både som frokostret med et par smilende æg eller som tilbehør til kylling, fisk, grill og rødt kød.
Ret frokost, Grill-tilbehør, Hovedret, Salat
Keyword ærter, friske krydderurter, salat
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 3 håndfulde romainesalat eller friske spinatblade (du kan også fint bruge hjertesalat)
  • 1 håndfuld friske krydderurter f.eks. basilikum, dild, purløg og oregano - fintsnittede - hold 1 spsk tilbage til dressingen.
  • 1 håndfuld radiser - skåret i kvarte
  • 1/2 agurk skåret i skiver
  • 1-2 håndfulde cherrytomater i halve (brug gerne de flerfarvede)
  • 2 håndfulde friskbælgede ærter (spiser du salaten uden for sæson, kan du bruge gode frosne ærter, du overhælder med kogende vand)
  • 4-5 stk basilikumstoppe til pynt
  • EVT 1 håndfuld ristede og saltede græskarkerner (kan udelades)

Til dressingen:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk af de fintsnittede krydderurter
  • 1/2 stk lime (saften)
  • Lidt flydende honning
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber (smag til med)

Sådan gør du

  • Fordel salaten i bunden af et serveringsfad
  • Fordel de øvrige ingredienser i små bundter rundt på salat/spinatbladene
  • Drys de fintsnittede friske krydderurter henover
  • Rør dressingen godt sammen, men vent med at hælde den henover salaten til lige før servering. Pynt med basilikumstoppe og har dy lyst til ekstra knas, smager det skønt med et gavmildt drys af ristede og saltede græskarkerner.
  • Få din daglige dosis grønt - hent inspiration på www.majspassion.dk
    Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.