Grøn salat med pære

Hold det enkelt…

I dag får du opskriften på en helt enkel og alligevel rigtig skøn salat, holdt i grønne farver.

Jeg tror på, at vi spiser lige så meget med øjnene som med vores andre sanser – for mig, starter det altid med, hvad øjet ser. Derfor gør jeg mig altid meget umage med, at anrette min mad, så den tager sig smukt og lækkert ud.

Vær beredt!

Nej, bare rolig. Vi skal ikke på spejdertur….men jeg har lidt svært ved at finde et godt dansk ord for det engelske “Mealprep”. Men hvorom alting er, så handler det om at forberede sine måltider, så man på ingen tid, kan trylle mad på bordet.

For mig, har det i mange år været metoden til at få en familie med tre børn, hus, hund, hest, arbejde og vores forskellige sportsinteresser til at hænge sammen. Det fik bare det hele til at fungere, så der også i hverdagene, kom sund og god mad på middagsbordet.

Nu hvor drengene er voksne og er flyttet hjemmefra, holder vi fortsat fast i planlægningen. Ikke i form at madplaner, for dem er vi rent ud sagt, virkelig dårlige til at overholde. Vi er alt for spontane til at det fungerer. Men vi bruger mealprepping i forhold til at have f.eks. salater og grøntsager klargjorte – a la salatmix og færdigrevne gulerødder i supermarkedets grøntafdeling.

Jeg laver også gerne dobbelte portioner af vores aftensmad. Resterne fryses ned i portionsanretninger eller fungerer som frokost eller et nemt aftensmåltid sammen med en dejlig salat.

Grøn salat med pære

Ret Salat, Tilbehør
Keyword agurk, forårsløg, græskarkerner, mikrogrønt, padronpeber, pære, Romainesalat
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 håndfulde romainesalat - fintsnittet
  • 4 stk forårsløg - fintsnittet
  • 1/2 stk agurk - i fine skiver
  • 1 stk pære - i mundrette stykker
  • 4 stk padronpebre - fintsnittet
  • 1 håndfuld ristede græskarkerner

Sådan gør du

  • I bunden af et fad fordeles den fintsnittede romainesalat
  • Fordel ovenpå skiveskårede agurk, padronpebre, forårsløg og pære.
  • Rist græskarkerner på en pande tilsat lidt olie. Når de begynder at poppe, slukkes for varmen og de drysses med flagesalt. Lad dem køle af inden du drysser dem ud over salaten.
  • Dressing: Du kan inde på bloggen finde opskrifter på forskellige dressings. Til denne salat, drypper jeg lidt olivenolie og limesaft henover. Mere behøves ikke.
  • TIP: Lav gerne en dobbelt portion, så du også har til frokost eller aftensmaden dagen derpå.