Grønkålssalat med nektariner

Selvom vi ifølge kalenderen har efterår, er der heldigvis stadigt sommerlige temperaturer. Så skønt med sådan et efterår inden måneder med regn og rusk sandsynligvis melder sig.

Vi er gået lidt igang med gryderetterne, der med deres gode muligheder for at pakke dem med grøntsager, er vores foretrukne efterårs- og vintermad. Men salaterne spiller stadig hovedrollen lidt endnu. 

Dagens salat indeholder grønkål, der egentlig er en typisk vinterspise. Den har de seneste år fået en velfortjent renæssance og kan nu fåes året rundt. Det er jeg rigtig glad for, også selvom jeg foretrækker at spise efter sæson, men med grønkålen gør jeg gerne en undtagelse.

Grønkål må gerne få følge af noget sødme, som i dag blev saftige nektariner. Det er en både smuk og lækker kombination, som jeg synes du skal afprøve.

Du kan også fint bruge æbler eller pærer i salaten, hvis du gerne vil skifte lidt eller måske ikke er lige så vild med nektariner som vi er.

Vild med salater…? Så er de her måske noget for dig

Quinoa salat med grønkål og blomme

Salat med grillet squash

Kålsalat med sød kartoffel, sprøde kikærter og saftig kylling

Salat med kylling og ristede søde kartofler

Saltmandler – dejlig som topping på salater og som snack

Chilimandler – perfekt topping når det gerne må være HOT

Græskarkerner med mørk balsamico – dejlig topping

Rigtig god fornøjelse!

Grønkålssalat med nektariner

Ret Aftensmad, frokost, Salat, Tilbehør
Keyword grønkål, nektariner, salat
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 store håndfulde grønkål - fintsnittet
  • 2 håndfulde feldsalat
  • 1 stk rødløg - fintsnittet
  • 2-3 stk forårsløg - fintsnittet
  • 1/2 agurk - halveret og skåret i stykker
  • 2 stk flade nektariner skåret i mundrette stykker
  • 5 stk topskud af frisk basilikum
  • 1 håndfuld valnøddekerner
  • 1/2 håndfuld Hvide sesamfrø
  • Lidt olivenolie (som dressing)

Sådan gør du

  • Start med at fordele grønkål og feldsalat på en stort fad
  • Fordel rødløg i skiver, agurk og forårsløg henover.
  • Pynt med nektariner, topskud fra basilikum, valnødder og hvide sesamfrø
  • Lige inden servering dryppes salaten med lidt god og frugtig olivenolie