Grydebrød – nem opskrift på grydebrød med fuldkorn

Grydebrød - nem og æltefri opskrift på det bedste grydebrød
Grydebrød – nem og æltefri opskrift

Saftigt og lækkert grydebrød, der ikke skal æltes

Friskbagt brød er bare lækkert, og jeg har derfor på en eller anden måde altid gang i en dej til enten et lækkert bagværk. Det kan være et lækkert focaccia eller boller. Især mine manitobaboller og ciabattaboller står højt på familiens ønskeliste til både morgenbrød og madpakken. Men grydebrød hitter også – og i dag kommer der endnu en opskrift til samlingen. Denne gang er opskriften uden surdej, så her kan alle være med, for det er også æltefrit.

Dejen røres blot sammen på røremaskinen. Har du ingen røremaskine, kan du røre med håndkraft, da dejen er ret våd. Så skal den blot stilles på køl natten over og dagen efter er den klar!

I dagens opskrift, har jeg brug en fuldkornsmel der hedder Purpurhvede fra Kornby Mølle. Det er en rigtig lækker fuldkornsmel, der gir en skøn smag til brødet. Har du ikke lige netop den mel, kan du blot bruge en almindelig fuldkornshvedemel.

Jeg er ret vild med fuldkornsbrød, så jeg har brugt 50% hvedemel og 50% fuldkornsmel. Det er sundere og gir en dejlig smag, men gør også brødet mere kompakt. Ønsker du et luftigere brød, kan du justere på forholdet, så du bruger mere hvedemel i forhold til fuldkornsmel. Det har jeg skrevet ind i opskriften.

Lækkert grydebrød - nem og æltefri opskrift fra Majspassion

Det her skal du vide, før du bager grydebrød!

Hvis du ikke tidligere har bagt grydebrød, så kommer lidt lidt nyttige tips, så du får succes med dit bagværk.

  1. Den gryde du bruger skal have låg og naturligvis kunne gå i ovnen. Jeg bruger altid en støbejernsgryde der er emaljeret. Har du ikke sådan en gryde, kan du sagtens bage i en almindelig gryde. Men tjek lige, at der hverken er plastic eller træ på låg og gryde.
  2. Det er MEGET vigtigt, at gryden og ovnen varmes op i minimum 30 minutter før bagning. Er gryden ikke ordentlig varm, vil dejen hænge fast i gryden.
  3. Du må ALDRIG smøre gryden! Så ikke noget med at smøre den med smør eller olie.
  4. Er du usikker på, om du kan få brødet ud af gryden, så kan du lægge dejen over på et stykke bagepapir og lægge det ned i gryden. Men det burde ikke være nødvendigt, når blot gryden er brandvarm.

Sådan NU er du klar til at bage!

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Grydebrød

Nem og æltefri opskrift på den skønneste grydebrød med sprød skorpe.
Ret æltefri, Bagværk, brød
Køkken dansk
Keyword æltefrit, brød, Grydebrød
Antal 1 brød
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Du skal bruge en gryde på 4.2 ltr der kan tåle at komme i ovnen

Ingredienser

  • 6 dl koldt vand
  • 1.5 tsk tørgær Eller 10 gram frisk gær
  • 2 spsk god olivenolie
  • 1 spsk flydende honning
  • 350 gram fuldkornshvedemel fx. Purpurhvede fra Kornby Mølle Tip: Ønsker du et mere luftigt brød, kan du bruge 450 gram Manitobamel og 250 gram fuldkornsmel
  • 350 gram Manitobamel eller andet god hvedemel med højt proteinindhold
  • 1.5 tsk flagesalt

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienser undtagen saltet rigtig godt sammen. Først herefter tilføjer du saltet og rører det godt ind i dejen.
    Dæk skålen til og stil den på køl i minimum 12 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet.
    Sæt en ovnfast gryde ind i ovnen og varm den og ovnen op til 250 grader varmluft. Det er VIGTIGT at gryden opnår høj temperatur, da dejen ellers vil klistre fast til bunden. Jeg varmer ovn og gryde op i 30 minutter før jeg bager.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og vend enderne ind over sig selv og spænd forsigtigt dejen op, ved at skubbe siderne ind under sig selv, så dejen får form af en stor stram bolle.
  • Tag den varme gryde ud af ovnen og læg dejen ned i gryden. Snit evt et mønster i dejen, sæt låget på og stil gryden tilbage i ovnen.
  • Bag den 30 minutter, herefter tager du låget af og sænker varmen til 225 grader, hvorefter du bager det færdigt i 10 minutter.
  • Brødet er færdigbagt, når det slipper gryden uden problemer og lyder hult, når du banker det under bunden.
    Tip: Ønsker du et brød med overflade, kan du sætte brødet ind i ovnen 5 minutter uden gryden.
  • Lad brødet køle af på en bagerist inden du skærer i det.
    Grydebrød er fryseegnet.
  • Rigtig god fornøjelse!

Grydebrød med purpurhvede - nem æltefri opskrift fra Majspassion

Æltefrit grydebrød - opskrift fra Majspassion

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.