Gryderet med kylling og grønt i lækker gurkemejesauce

Gryderet med kylling og grønt

I hverdagen er det dejlig med aftensmad, der både er pakket med grøntsager, smager fantastisk – og er super nem at lave.

Alt det får du i den her gryderet, hvor den saftige kylling får følgeskab af masser af dejlige grøntsager i en cremet krydret kokossauce.

Vi spiser bagte søde kartoffelskiver til, men både løse ris, kartofler, pasta og couscous fungerer super fint. Vi er bare rigtig glade for de bagte søde kartoffelskiver og de er hurtige at lave, så alt er færdigt på samme tid.

Er du vild med de her lækre kyllingeretter, så vil du helt sikkert have lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter som f.eks.:

Mexicansk pastapande med kylling – nem og lækker hverdagsmad

Kylling med svampe og sprød bacon – lækker gryderet

Kylling i salviesauce

Pastaret med kylling

Kyllinge kødboller i spicy kokossauce

…….og mange, mange flere, hvis du under opskrifter kigger under fanen med kylling.

Opskriften på den lækre gryderet med kylling og grønt i lækker gurkemejesauce kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Gryderet med kylling og grønt i lækker gurkemejesauce

Nem og lækker gryderet med saftig kylling og masser af grønt i en fantastisk lækker kokossauce med gurkemeje
Ret Aftensmad, Gryderet, Hovedret, kylling
Keyword gurkemeje, kokosmælk, kylling
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst
  • Lidt olivenolie
  • 1 stort rødløg skåret i tynde både
  • 4 stilke sølvbeder/bladbeder eller 2 store håndfulde frisk spinat
  • 2 fed hvidløg - knust
  • 2 stilke frisk citrontimian
  • 1 spsk tandoorikrydderi eller all-round krydderi
  • 1 spsk gurkemeje
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 330 ml kokosmælk
  • 1 stk frisk og godt moden mango skåret i tynde skiver

Bagte søde kartoffelskiver

  • 2 store søde kartofler
  • Lidt olivenolie
  • Lidt flagesalt og tandoorikrydderi (kan erstattes af all-round krydderi)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft:
  • Skræl de søde kartofler og skær dem i ca 1 cm tykke skiver.
    Smør dem med olivenolie på begge sider, drys med krydderier og flagesalt og sæt dem ind i ovnen. De skal have ca 15-20 minutter.
  • I en dyb pande varmes olivenolie op og kyllingebrysterne steges godt af til de får en fin stegeskorpe på begge sider. Krydr med tandoori-krydderi eller all-round-krydderi, flagesalt og friskkværnet peber og sænk varmen. Steg dem næsten færdige.
    Læg dem over på en tallerken og dæk dem til imens du laver saucen.
    Panden skal IKKE vaskes af, da stegeresterne fra kyllingen gir dejlig smag til saucen.
  • Bruger du sølvbeder skilles toppen fra stilken og begge dele snittes.
    Tilføj om nødvendigt lidt ekstra olivenolie til panden og sauter stilkene fra sølvbederne og rødløgsbåde. De skal ikke tage farve, men blot steges bløde.
    Sænk varmen og tilføj nu hvidløg, de groftsnittede toppe fra sølvbederne (alternativt spinatblade), frisk citrontimian, tandoori-krydderi eller all-round krydderi og gurkemeje. Vend det hele godt rundt og lad det lige sautere med et par minutter indtil bladene er faldet sammen.
  • Tilføj kokosmælken og lad det koge godt igennem og smag saucen til med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Læg de stegte kyllingebrysterne ned i saucen, drys med friske krydderurter og flagesalt.
    Pynt med friske mangoskiver.
  • Server med de bagte søde kartoffelskiver.
    Alternativt tilbehør: Løse ris, kartofler, pasta, couscous eller en stor blandet salat.
  • Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid være opdateret på alt det nye herinde på Majspassion.
  • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.