Grydestegt Fasan med svampe og grønne druer i postvinssauce

Grydestegt Fasan med svampe og grønne druer i postvinssauce
Grydestegt Fasan med svampe og grønne druer i postvinssauce

Grydestegt Fasan med svampe og grønne druer i postvinssauce

Kan du li vildt? Hvis du kan, så vil jeg anbefale dig at prøve den er opskrift på grydestegte fasaner med svampe og grønne druer i den skønneste portvinssauce.

Jeg har tidligere delt en opskrift på grydestegt fasan med flamberede kantareller, men jeg ved godt, at mange ikke er så vilde med at flambere. Derfor kommer der en opskrift mere – og den er lige så lækker. Det lover jeg!

Er du selv jæger eller kender du en, der er, så er du heldig! Ellers kan du lige som jeg, være heldig at finde både krondyr og fasaner i dit lokale supermarked, når de er i sæson. Ellers kan du prøve i din lokale fiskehandel. Ja, det lyder måske lidt underligt, men ofte forhandler fiskehandleren også vildt.

Og så de kære kantareller…..ja, her hvor jeg bor, er der ingen kantareller og i dag, var der så heller ikke nogen i mit supermarked. Derfor har jeg brugt brune markchampignoner i stedet for. De er naturligvis ikke helt så delikate, som kantareller – men jeg synes faktisk de blev lige så lækre. Så kan du heller ikke finde kantareller, så kan du roligt gå med de brune markchampignoner i stedet for.

Portvin – her skal du ikke bruge den dyreste portvin. Den skal kun give smag til saucen med mindre, du (lige som jeg) også serverer den til den færdige ret. 

 

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Grydestegt Fasan med svampe og grønne druer i postvinssauce

 

 

Grydestegt fasan med svampe og druer i portvinssauce

Skøn efterårsret med saftige grydestegte fasaner stegt med svampe og grønne druer i en cremet lækkert portvinssauce.
Ret Aftensmad, hovedmåltid, vildt
Køkken dansk
Keyword champignoner, fasan, flødesauce, grønne druer, grydestegt fasan, Kylling, bacon, svampe, perleløg, low carb, gryderet, portvinssauce
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 srk ferske fasaner - klargjorte
  • Lidt olivenolie og smør til at stege i
  • 250 gram kantareller eller brune markchampignoner skåret i kvarte
  • 150 gram grønne stenfrie druer skåret i halve
  • 500 ml piskefløde
  • 2 dl kraftig bouillon (vildt eller hønsebouillon)
  • 5-6 skiver god bacon skåret i tern
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at krydre med

Forslag til tilbehør: Smørristede kartofler (kog små kartoflerne hele, dræn for vand og lad dem stege i smør til de er gyldentbrune), kartoffelmos, knuste kartofler eller hasselback kartofler. Tyttebær og ribsgele smager dejligt til.

    Sådan gør du

    • I opslaget finder du en lille video over tilberedningen af de grydestegte fasaner.
    • Smelt smør og olivenolie i en stor stegegryde og brun fasanerne godt af på begge sider. Krydre dem med salt og friskkværnet peber.
    • Tilføj halvdelen af den kraftige vildt- eller hønsebouillon, sæt låg på og lad fasanerne småsimre mellem 50 og 60 minutter til de er gennemstegte.
      Løft dem herefter over på et fad og hold dem varme.
    • I samme stegegryde brunes champignoner og bacon sammen. Tilføj portvin, grønne halverede druer, fløde og evt resten af bouillonen. Lad det simre indtil saucen begynder at tykne.
      Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
      Skær imellemtiden fasanerne ud, så alt er klar på samme tid.
      Tip: Alt efter smag og behag, kan du jævne saucen med en smule maizena og tilføje en smule saucekulør, hvis du ønsker en mørkere farve på saucen.
    • Server med råsyltede tyttebær, ribsgele og dit foretrukne tilbehør.
    • Rigtig god fornøjelse!

    Grydestegt Fasan med svampe og grønne druer i postvinssauce

    Grydestegt Fasan - opskrift fra Majspassion.dk

    Grydestegt fasan fra Majspassion.dk

    Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.