Guacamole
Min favorit-dip
Guacamole er min abosolutte favoritdip og så indgår den ofte som tilbehør i vores måltider. Vi bruger den både som dip til gnavegrønt eller som fyld i sandwich, madvafler eller burgers.
Ofte bruger vi den som tilbehør til salater og så er guacamolen jo selvskrevet i den lære nachos, når vi er i humør til comfortfood.
Super nemt…
Når nu vi spiser guacamole så ofte, er det jo dejligt, at den er så super nem at lave. Du kan lave den helt klassisk med hvidløg og citronsaft, men prøv at tilføje lidt ekstra krydderier – det gir den lige et ekstra pift. Du kan også tilføje lidt creme fraiche, hvis du har lyst til en lidt mere cremet konsistens.
Foretrækker du din guacamole lidt grov i konsistensen, kan du nøjes med at mose avocadoen med en gaffel og herefter røre de andre ingredienser i. Men du kan også køre den helt blank og lækker i en foodprocessor.
Rigtig god fornøjelse!
Guacamole
Ingredienser
- 2-3 stk avocado (godt modne)
- 1 stk citron - saften heraf
- 2 fed hvidløg - knust
- 1 tsk stødt spidskommen
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- Lidt chili f.eks. chipotle som drys
Sådan gør du
- Mos først avocadoen med en gaffel og fyld den dernæst over i en foodprocessor.TIP: Ønsker du en mere grov konsistens, kan du nøjes med at mose avocadoen med gaflen og herefter røre krydderier osv i.
- Tilføj knust hvidløg og citronsaft. Kør avocadoen til en ensartet creme.
- Smag til med spidskommen, flagesalt og friskkværnet peber.Kør igen indtil krydderierne er fordelt. Hæld over i en lille skål, dryp ekstra citronsaft henover, så den smukke grønne farve bevares og dæk med husholdningsfilm. Opbevares på køl indtil servering.