Gyros – salat med gyros og mikrogrønt

Ikke nogen egentlig opskrift, men blot lidt inspiration til de travle dage.

Jeg er så heldig at have en rigtig god slagter i nærheden – du ved sådan een, der har stor kærlighed og stolthed til faget. Sådan een, der ved nøjagtigt på hvilken mark dyret har gået og hvor man aldrig går skuffet derfra – nåh ja, det skulle da lige være, fordi den sidste mørbrad lige var blevet solgt (og ikke til mig – suk).

Normalt vil jeg aldrig købe gyros, simpelthen fordi det ofte er de dårligste kødudskæringer der havner der , blandet med en masse salt og mærkelige tilsætningsstoffer. Men har du også en god slagter, der laver en ærlig gyros, så smager det altså vidunderligt oven på en blandet salat – og så kan man vel næsten ikke få et lækkert måltid tryllet frem hurtigere….?

Jeg køber gerne en stor portion, som jeg deler op i portionsstørrelser og putter i fryseren. Poserne trykker jeg helt flade, for så tager de ingen tid at tø op på mit granitbord. Har du en mikroovn, er det jo ingen sag at få noget tøet hurtigt op, men sådan een har jeg ikke.

Spiser du LCHF/Keto, så kan du lige som jeg tilsætte gyros-blandingen en slat fløde, så får du en skøn cremet sauce.

Gyros kan du servere med zucchinispiraler, der blot vendes i gyros-blandingen eller som jeg har gjort i dag, lagt en bund af bladsalat (vårsalat og rød radicchio), avocado, små tomater, rødløg og så toppet med den færdige gyros og givet det hele et drys mikrogrønt.

Spiser du stivelse og korn, kan du servere gyros med ris, bulgur, pasta eller måske et par små kogte babykartofler, der lige får et drys persille – og en dejlig blandet salat selvfølgelig.

Med kærlig hilsen🧡

 

 

 

 

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.