Hakkebøf i fad med bacon og grønt i cremet paprika flødesauce

Hakkebøf i fad
Vi skal ha mormormad – store saftige hakkebøffer i lækker paprika flødesauce med bacon og masser af grønt.
Bøfferne brunes først på panden og færdiggøres i ovnen i den lækre paprika flødesauce.
For at tilføje blot lidt sundhed, har jeg tilføjet masser af grønt i saucen. I dag blev det både løg, porrer, champignoner og rød peber. Du kan naturligvis selv vælge til og fra alt efter, hvad du lige har liggende i grøntsagsskuffen og hvad i kan li.
Vild med mormormad…?
Er du også vild med mormormad, så finder du flere opskrifter på de skønne retter her:
Luksus mørbradgryde med champignoner og pølser
Mørbrad a la creme – mørbrafbøf i champignonsauce
Mørbradgryde med svampe og flødesauce
Kong Fiddes livret – nem opskrift med flank steak
Gullash – opskrift på nem og lækker ungarsk gullash
Oksegryde – gryderet oksekød, rodfrugter og rødvin
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Opskriften kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Hakkebøf i fad med bacon og grønt i cremet paprika flødesauce
Ingredienser
- 800 gram hakket oksekød
- Lidt smør til at stege bøfferne i
- 150 gram bacon i tern
- 250 gram champignoner skåret i skiver
- 1 stk porre skåret i ringe (del den hvide og grønne del)
- 1 stort gult løg - fintsnittet
- 2 fed hvidløg - knuste
- 2 stk rød snackpeber (eller 1 stor rød peber) skåret i tynde strimler
- 2 store tsk Sød paprika
- Lidt salt og friskkværnet peber
- 2-3 spsk tomatpure
- 2.5 dl Madlavningsfløde
- Evt lidt vand til at justere saucens konsistens
- 1 stk oksekødsbouillonterning
- Lidt frisk persille til drys
Forslag til tilbehør:
- Kogte kartofler
- Kartoffelmos
- Sprøde kartoffelbåde
- Pasta
- Løse ris
Sådan gør du
- Tænd ovnen med 200 grader alm ovn
- Form 4 lige store hakkebøffer, der krydres med lidt salt og friskkværnet peber og brunes i lidt smør. De skal IKKE gennemsteges!Læg dem over i et ildfast fad.
- Steg bacontern gyldne, tilsæt champignoner og steg dem gyldne og tilføj herefter løg, hvidløg, porrer (den hvide del) og de røde peberfrugtstrimler. Lad det stege et par minutter.
- Tilføj tomatpure, paprika og lidt friskkværnet peber - vent med at tilføje salt, til du laver den endelige tilsmagning af saucen, da bacon også er salt. Vend det hele godt rundt og lad det sautere 2-3 minutter inden du tilføjer madlavningsfløde og oksebouillonterningen.Lad saucen simre nogle minutter og koge lidt ind.
- Hæld saucen ned i fadet til hakkebøfferne og lad retten færdiggøres i ovnen ca 10-15 minutter alt efter hvor meget du ønsker bøfferne tilberedt.
- Drys den færdige ret med frisk persille og server med dit foretrukne tilbehør:KartoffelbådeKartoffelmosKogte kartoflerLøse risPastaSalat
- Rigtig god fornøjelse!